Vikingegryde

Vikingegryde

Denne mørbradgryde eller vikingegryde er en i sundere udgaven men ikke mindre velsmagende! Lidt paprika, lidt bacon og lidt karry giver en fantastisk smag til denne ret. Der er også masser af grøntsager i.

Denne gryderet er den perfekte aftensmad hele vinter halvåret hvilket nu åbenbart går helt ind til marts! Vi har sne den 18. marts… KOM SÅ FORÅR!

Vikingegryde er fyldt med smag og kan varme en kold krop op på ganske få sekunder. Heldigvis er vikingegryde n klassiker her i huset både ned Nor og min mand, den bliver ønsket ofte. Jeg synes nu også det smager ret så godt.

Men denne vikingegryde har været en fast del af vores hverdag igennem et par år, vi laver den altid i denne størrelse også er der til madpakker, muligvis også aftensmad dagen efter. Vi spiser den enten med ris (røde eller sorte) eller kartoffel og pastinak mos. Det kunne også nemt være med quinoa til eller knoldselleri mos.

Jeg må ærligt indrømme jeg elsker det billede af vikingegryde, jeg har fået taget, mest pga. min fedt skål. Det er en gammel fedt (til rigtig fedt) skål som jeg har fundet i genbrugen.

 

Vikingegryde - perfekt vinter mad

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Ingen stemmer endnu)
Loading - Nors MorIndlæser
Portioner: 8 personer
Cooking Time: 1 time

Denne mørbradgryde eller vikingegryde er en i sundere udgaven men ikke mindre velsmagende! Lidt paprika, lidt bacon og lidt karry giver en fantastisk smag til denne ret. Der er også masser af grøntsager i.

Ingredienser

  • 3 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 spsk solsikkeolie
  • 1 pakke bacon
  • 2 svinemørbrad
  • 2 spsk mel
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk karry
  • 500 ml madlavningsfløde
  • 1 knoldselleri
  • 200-300 g champignon
  • 2 dåse tomater
  • Salt og peber

Instruktioner

1

Start med at gøre mørbraderne klar ved at fjerne sener. Skær mørbraderne i skiver og vend dem i mel.

2

Hvidløg og løg steges i en stor gryde. Bacon skæres i skiver og tilsættes. Tilsæt mørbraderne og rør godt ind til de er lidt brunet.

3

Tilsæt krydderierne og hakket champignon. Derefter dåse tomaterne og madlavningsfløde.

4

Knoldselleri skrælles, skæres i små stykker og puttes i retten. Tilsæt salt og peber efter smag, husk at smage til. Lad retten koge op i 10-15 min.

5

Spises med ris eller kartoffelmos.

 

Mangler du en dessert til så kan du finde min jordbær galette med balsamico lige her

 

Hvis du laver min vinkingegryde så ville jeg blive glad hvis du tog et billede og taggede mig på Instagram.

Tak fordi du har lyst til at følge med på min lille madblog.

Du må meget gerne dele min opskriftvikingegryde hvilket du nemt kan gøre herunder.

 

God madlavning

Kathrine

Resume
recipe image
Forfatter
Udgivet
Koge tid
Total tid

Skriv en besked

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *