Disse morgenboller er heldigvis ret nemme at lave. Måske ikke lige først gang men når du lige får det ind under huden er disse helt perfekte. Der er havregryn, birkes og solsikkekerner i de her lækre morgenboller.
Disse morgenboller passer perfekt ind i min weekend rutine. Du får min tidsplan så kan du måske få inspiration til at kunne passe det ind i din weekend:
Fredag når jeg får fri fra arbejde laver jeg første del af dejen. Putter et viskestykker over dejen i skålen. Den skal bare passe sig selv.
Lørdag morgen står jeg op, putter de sidste ingredienser i og putter bollerne på en bageplade med bagepapir og viskestykke henover. I mens jeg laver jeg en kæææææmpe kop kaffe (ja jeg er afhængig) og går i bad. Når det er afsluttet tænder jeg ovnen, og ca 5 min efter er ovnen varm bollerne kommer ind og bager ca 15-17 min (alt efter ovn) så vågner resten af familien. Vi dækker bord og finder pålæg frem. Jeg laver som regel en smoothie som vi deler og bollerne er klar.
Det lyder meget idyllisk men det er det ikke altid. Mig om morgen før kaffe i en nærmest zombieagtig tilstand kan være et skræmmende syn. Nor der mener han skal have slik eller is til morgenmad.
Sådan her ser bollerne ud inden de kommer i ovnen. De skal ikke pensles med noget men bare ind i ovnen.

Her har du det færdige resultat af verdens bedste morgenboller.

Den helt store fordel ved disse morgenboller er at du ikke skal ælte eller vaske 4 skåle op. Du laver dejen i en skål og bruger samme skål til bollerne kommer på pladen. Du kan være ret large med tiden. Så om der går 10 eller 15 timer er næsten lige meget. Om du efterhæver dem i 45 min eller 1 time og 15 min gør ikke den store forskel. Disse morgenboller er helt med på at man tager tingene i sit eget tempo, hvilket er det man har lyst til i weekenden.
Husk at mel er forskelligt og der kan være behov for at tilsætte lidt ekstra vand eller mel.
Her får du en super skøn morgenbolle som passer perfekt til weekenden. Den er sprød og så lækker. Der er lidt rundstykke over den fordi der er birkes i. Opløs gæren i vand. Tilsæt mel, salt og honning. Rør godt rundt, dejen er meget fugtig. Sæt til hævning, gerne mere end 12 timer max 22 timer Tilsæt det ekstra mel, havregryn, birkes og solsikkekerner, rør godt rundt igen. Brug en ske eller 2 til placeres bollerne på en bageplade med papir eller silikonemåtte. Lad dem hæve igen 45 min - 1 time. Tænd ovnen på 200 grader. Bag dem ca 15-17 min eller til de er gyldne på toppen. Der står mel 2 gange fordi der skal mel i 2 gange. Du skal tilsætte lidt mel efter hævning.Verdens bedste morgenboller ☀️
Ingredienser
Instruktioner
Noter
Mange tak fordi du læser og følger med på min lille blog.
Hvis du skulle få lyst til at dele min opskrift på morgenboller på de sociale medier ville jeg blive så utrolig glad.
Del endelig gerne billeder hvis du laver en af mine opskrifter, husk at tagge mig!
Du kan se alle mine billeder på MIN instagram profil lige her.
God bagning.
Kathrine
Kan de fryses
Hej Bodil
Jeg har godt nok ikke lige testet det af endnu. Men jeg vil mene at de sagtens kan fryses 🙂
Mvh
Kathrine
Hej. Tak for opskriften 😉
Hvor mange boller kan laves af dejen?
Mvh
Simin
Hej Simin
Ca 12 styks kommer lidt an på for store eller små du laver dem 🙂
Mvh Kathrine
Er det rigtigt at det kun er 5 gr gær?
Hej Tenna
Ja det er rigtigt. Jeg plejer at lave boller uden at veje gær og der skal det ca være på størrelse med en lille lillefingernegel.
Undskyld det sene svar, jeg har været opereret.
Godt nytår
Mvh Kathrine