Verdens bedste brunkager!

Palles brunkager

De smager som bedre end de brunkager man køber. Du finder ikke en bedre opskrift derude end denne opskriftbrunkager. Jeg bager ca 400-600 hvert år og det antal stiger nok i år.

Men dette er simpelthen de mest fantastiske brunkager der er blevet bagt i dk. Ja ja jeg ved det er store ord men prøv dem lige inden du siger nej.

Min bedstemor er verdens sejeste kvinde. Hun var alene mor og arbejdede fuldtid som sygeplejerske. Hun har rejst hele verden rundt (hun var på ferie i en måned i Iran i en alder af 65). Det er hende jeg har fået denne brunkage opskrift af.

Hvordan min bedstemor har fået opskriften er  næsten et rigtig juleeventyr (eller næsten). Min bedstemor var på arbejde juleaften og kørte ud til patienter. Hun kom ud til en ældre herre som hed Palle. Palle havde været bager hele sit liv og han spurgte min bedstemor, om hun ikke havde en familie hun skulle være sammen med. Min bedste svarede hun havde en datter som hendes mor passede. Palle spurgte om min bedste havde bagt julekager i år. Hvorefter hun svare at du ikke er så god til at bage eller lave mad. Palle fandt denne opskriftbrunkager frem til hende. Han sendte hende ud af døren med beskeden om at nu kunne hun bage de bedste brunkager. Hvilket hun har gjort næsten lige siden, dog ikke så meget de sidste par år men så har alle hendes børnebørnene bagt dem.

Verdens bedste brunkager!

Jeg kan godt lide de er lidt rustikke i udseendet og ikke for perfekte.Verdens bedste brunkager!

Her ser du den opskriften jeg har fået af min bedstemor. Hun har en hel bog hvor hun har alle hendes opskrifter.

brunkager

 

Verdens bedste brunkager!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 stemmer, gennemsnit: 5,00 ud af 5)
Af Kathrine Kristensen - Nor's mor
Prep Time: 4 timer Cooking Time: 1 timer

De smager som bedre end dem man køber og du finder ikke en bedre opskrift derude end denne opskriftbrunkager. Jeg bager ca 400-600 hvert år og det antal stiger nok i år.

Ingredienser

  • 250 g sukker
  • 500 g mel
  • 250 g sirup (jeg blander mørk og lys)
  • 250 g smør
  • 3 tsk natron
  • 1 tsk hjortetaksalt
  • 1 tsk nelliker
  • 1 tsk kardemomme
  • 2 tsk kanel
  • 125 g mandler, smuttet og hakket

Instruktioner

1

Start med at smelte smøret og lad det køle af.

2

Mens smøret bliver stuetemperatur kan du begynde at smutte mandler og hakke dem.

3

Tilsæt sirup, sukker og krydderier til smøret.

4

Efterfølgende tilsættes mel, hjortetaksalt og natron.

5

Rør det hele godt sammen tilsæt mandler og sørg for at de er godt fordelt i dejen.

6

Eftersom jeg er doven (og skal producere voldsomme mængder hvert år) opdeler jeg dejen i 2-3 ruller ligger dem i en pose og smider dem i fryseren.

7

De skal ligge ca 4 timer eller til når du skal bage dem (jeg har lige bagt en rest der lå i fryseren fra sidste jul).

8

Du tager rullerne ud og skærer tynde skiver 3-5 mm. så ligges de på en bageplade og du bager dem indtil de er gyldne se billede.

9

I min ovn er det 8 min på 180 men hold øje med dem, det går stærkt.

 

GOD JUL OG GOD BAGNING AF BRUNKAGER

 

Hov inden du smutter, når du nu er i gang med at bage brunkager, så kan du forsætte med at julebage. Her finder du her min opskrift på de mest lækre pebernødder.

pebernødder

 

Tak fordi du følger med, det betyder simpelthen så meget.

Hvis du skulle have lyst til at dele opskriften på brunkager kan det gøres under dette indlæg og jeg ville blive så glad.

Laver du disse brunkager må du meget gerne sende mig et billede eller lægge det på Insta eller Facebook.

Kathrine

Skriv en besked

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *