Varm blomkåls salat

Masser af lækre grøntsager og masser af smag

Fik faktisk inspiration til denne varme blomkåls salat da jeg stod og lavede baby mad til Nor.

Der er rigtig meget smag i denne salat og er ikke din typiske blad salat. De bagte hvidløg og den kolde cremet feta giver virkelig denne salat et kulinarisk løft. Balancen mellem det kolde og varme er altid lækkert. Grøntsagerne har fået lidt krydderier så det er en rigtig god smagskombination. Du kan sagtens grille grøntsagerne på grillen og derefter skære dem i stave det vil næsten kun gøre opskriften endnu bedre.

 

Varm sommer salat

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 stemmer, gennemsnit: 5,00 ud af 5)
Portioner: 2
Cooking Time: 45 min

Ingredienser

  • 3 søde kartofler
  • 4 gulerødder
  • 1 squash
  • 2 røde peber
  • 1 helt hvidløg
  • 2 spsk oliven olie
  • 1 spsk solsikke oli
  • 1/2 tsk oregano
  • 1/2 tsk timian
  • 1/2 tsk rosemarin
  • 50 g feta
  • 20 g pinje kerner
  • lidt persille til pynt

Instruktioner

1

Tænd ovnen på 200 grader. Skræl gulerødder og søde kartofler derefter skæres de i stave.

2

Put grøntsagerne i en pose eller skål sammen med 1 spsk oliven olie og 1 spsk solsikkeolie og krydderurterne (gem posen). Slå en lille knude på posen og fordel olien på grøntsagerne. Ryst-'a-pose. Skær toppen af hvidløget og pak den ind i sølv papir.

3

Put grøntsagerne på en bageplade med bagepapir eller silikonemåtte, sæt hvidløget i hjørnet. Put pladen i oven i 20 min

4

I mens fjerner du kerne fra de røde peber og skær dem i stave. Skær squashen i stave. Put sqaush og rød peber i posen sammen med den sidste spsk oliven olie og fordel.

5

Når gulerødder og søde kartofler har fået 20 min i ovnen. Puttes squash og rød peber på samme bageplade. Bland det lidt sammen med en spatel. Det skal ca have 10-15 min efterfølgende alt efter hvor store stave du har skåret så smag på en sød kartoffel og se om de er færdige.

6

Rist pinjekerne på panden til de er gyldne. Hak persille og smuldre fetaen.

7

Når grøntsagerne er færdigbagte ligges de på et fad, hvidløget presses og alle de bløde fed ligges oven på. Drys fetaen, pinjekerner og persille på toppen.

 

Vi fik et stykke grillet fisk til sammen med en kold creme fraiche sauce med estragon.

 

Skriv en besked

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *