Varm og spicy vintersalat med grønkål, kartofler og græskar

Sund og spicy salat perfekt til aftensmaden.

Salaten er perfekt til de kolde vinterdage hvor du trænger til at få lidt varme i kroppen.

Denne opskrift er en klassiker her hjemme, jeg elsker at lave sund mad som er nem. Jeg plejer at lave disse varme salater igennem hele vinteren med forskellige ingredienser, som regel bliver processen lidt a la:

 • Kig i køleskabet hvilke grøntsager har vi.
 • Hvilke passer sammen.
 • Skræl og skær dem i stykker.
 • Hvilke krydderier passer til.
 • Ind i ovnen.
 • Hvilken slags topping passer til.

Grunden til at jeg elsker at lave dem i ovnen er fordi de passer sig selv, hvilket betyder jeg kan nå at lave andre ting imens. Som at smøre en madpakke eller tæmme opvaskeren.

Garam masala er et perfekt vinter krydderi i min verden du får masser af kryddersmag og masser af varme. Derfor var det oplagt at bruge sammen med alle disse skønne grøntsager. Som du kan læse længere nede i opskriften så skræller jeg ikke græskaret. Selvfølgelig fjerner jeg kernerne, men skærer det i mindre stykker og i fadet med det.

Selvom jeg brugte rød grønkål, kan det være lidt svære at få fat i end almindelig grønkål, så du kan sagtens bruge grøn grønkål. Dog hvis du selv vil gro grønkål, så overlevede min den røde grønkål langt nemmere sommerfuglelarverne end den almindelig grønne grønkål.

Nor var faktisk også med på at spise denne varme vintersalat men han fik altså ketchup til.

Varm og spicy vintersalat med kartofler og græskar

Varm og spicy vintersalat med kartofler og græskar

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (7 stemmer, gennemsnit: 4,71 ud af 5)
Af Kathrine Kristensen - Nor's mor Portioner: 2-4 personer
Total Time: 50 min

Her får du en helt fantastisk varm vintersalat med et hint af Indien, fyldt med grønkål, græskar og kartofler. Salaten er perfekt til de kolde vinterdage hvor du trænger til at få lidt varme i kroppen.

Ingredienser

 • 2 bagekartofler
 • 1/2 hokkaido græskar
 • 2 løg
 • 3 fed hvidløg
 • 5 stilke rød grønkål
 • 1 spsk olie (oliven eller solsikke)
 • 1/2 tsk salt
 • 2 tsk garam masala
 • 30 g græskarkerner
 • 50-75 g modnet cheddar ost

Instruktioner

1

Start med at tænde ovnen på 200 grader.

2

Alle grøntsagerne vaskes og skæres i mindre stykker. Jeg skræller altså ikke hokkaido græskar. Den kommer i med fuld skræl!

3

De puttes i et stort fad, vendes i olien, garam masala og salt.

4

Fadet puttes i oven i 40 min.

5

Vend grøntsager når halvdelen af tiden er gået.

6

Tag grøntsager ud af oven og lad dem lige køle lidt af i 5 min.

7

Skær eller bræk osten i små stykker og drys udover grøntsagerne.

8

Drys græskarkernerne henover.

9

Serveres med det samme.

Størrelsen på portionerne afhænger af om du spiser den til hovedret eller som tilbehør.

Hvis du laver denne skønne vintersalat så ville jeg blive glad hvis du tog et billede og taggede mig på Instagram/Pinterest/Facebook.

Tak fordi du læser med.

Hvis du deler mit indlæg / opskrift vil du gøre mig så glad og det er bare et lille klik.

God madlavning
Kathrine

Deltag i snakken

 1. Det krydderi gør salaten utrolig god!!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Close
Norsmor© Copyright 2022. All rights reserved.
Close
To the moon