Tzatziki med dild og citron

Tzatziki er en skøn cremet dressing med yoghurt, revet agurk, hvidløg, lidt citron og friske urter. Helt perfekt som tilbehør, dressing eller dip, især på de varme sommerdage fordi den serveres kold. Der er en del diskussioner om det er en græsk spise eller hvor det nu kommer fra men faktum er at det nok kommer et sted i nærheden af det område og smager helt utrolig godt.

Min opskrift på tzatziki har nok lidt mere agurk end gennemsnittet og nok også godt med hvidløg. Det betyder ikke at den ikke smager fantastisk fordi den er altså ret så god. Den har en fantastisk friskhed fordi der er citron i. Derudover er der lidt basilikum og dild i som giver en dejlig aromatisk smag.

Jeg kan ikke lade vær med lige at blære mig med hjemmeavlet slangeagurker, det var faktisk derfor jeg lavede tzatziki i første omgang fordi der lige var en uge hvor det gik helt agurk (jeg finder selv ud). Jeg høstede 9 agurker på 4 dage. I denne uge er det squash og tomater der går amok, så næste uge på le madblog bliver det nok squash og tomat opskrifter. PLUS jeg har ferie så jeg har tid (!) for første gang i hvad føles som et år.

Har du forslag til opskrifter med squash og tomat? Du må altid skrive det her i bunden af opskriften.

Tzatziki med dild og citron

Hvidløg

Enten hader man hvidløg eller så elsker man det, jeg er helt klart sidst nævnte.

Hvis du ønsker mere hvidløgsmag så vil jeg altså anbefale man prøver de hele hvidløg mener de hedde kinesiske hvidløg. En hel af dem i den her også begynder det at brænde lidt hvilket enkelte godt kan lide.

Hvis man gerne vil have mere rund hvidløgsmag så kan det kun anbefales at bage hvidløget. Det er lille smule besværligt men smager så skønt. Ellers er hvidløgspulver en fin erstatning.

Tzatziki med dild og citron

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (7 stemmer, gennemsnit: 4,57 ud af 5)
Tilbehør Græsk
Af Kathrine Kristensen Portioner: 8-10 serveringer
Prep Time: 10 min Cooking Time: 0 min Total Time: 10 min

Tzatziki er en skøn cremet dressing med yoghurt, revet agurk, hvidløg, lidt citron og friske urter. Helt perfekt som tilbehør, dressing eller dip, især på de varme sommerdage fordi den serveres kold.

Ingredienser

  • 1 1/2 agurk
  • 4-5 spsk græsk yoghurt 2 %
  • 1 spsk finthakket dild
  • 1 tsk finthakket basilikum
  • 3 fed hvidløg
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 (lille) tsk æblecider eddike
  • 1 tsk honning
  • 1/2 tsk salt

Instruktioner

1

Start med at rive agurken.

2

Put den revet agurk i en fin si og lad det meget gerne dryppe af eller pres saften ud.

3

I en stor skål putter du græsk yoghurt, dild, basilikum, 3 fed presset hvidløg, citronsaft, æblecider eddike, honning og salt.

4

Til sidst putter du agurken i og rører rigtig godt rundt.

Tak fordi du følger med her på min lille blog.

Hvis du skulle få lyst til at dele denne opskrift på tzatziki med dild og citron på de sociale medier ville jeg blive så utrolig glad.Tzatziki med dild og citron

Del endelig gerne billeder hvis du laver en af mine opskrifter det giver en lille madblogger så utrolig meget glæde 😉

Du kan se alle mine billeder på MIN instagram profil lige her.

God madlavning.

Kathrine

Deltag i snakken

  1. Den er utrolig god og blev endnu bedre dagen efter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Close
Norsmor© Copyright 2022. All rights reserved.
Close
To the moon