Verdens bedste thai salat
Altså ifølge mig 😛
Sund, hurtig og velsmagende! Denne salat med kylling tager ikke mere end 30 min at lave.
På det sidste har jeg haft vildt meget lyst til al thai mad. Heldigvis er der også ofte mange grøntsager i thai retter eller man kan nemt tilføje det. Den rige smag fra peanut butter og den let syrlige fra spidskål er en rigtig god blanding.
Salat
1 kyllingebryst
1/2 spidskål
1 gulerod
1/2 rødløg
En lille håndfuld peanuts
1 rød peber
Dressing
1 af den gode hvidløg*
1 tsk chili tørret
2 spsk soja sauce
1 spsk ris eddike
3 tsk honning
1/2 lime saft
1 tsk fiskesauce
2 spsk peanut butter
1 dl vand
Start med at tilberede kyllingen enten ved at koge den eller sætte den i ovnen Hvis den skal i ovnen så dæk den til med sølvpapir, stegepose, stegeso eller lignende.
Imens kyllingen tilbedredes (ca 25 min) hakker du fint (rigtig fint) spidskål, peberfrugt, rødløg og river gulerod. Det putter du i en skål.
Find en blender frem og put alle ingredienserne i og blend.
Når kyllingen er færdig stegt tager du den op på et skærebræt og bruger 2 gafler til at trække kødet fra hinanden. Hak det en ekstra gang eller 2 med en kniv for at sikret kødet ikke sidder sammen i for store klumper.
Kødet puttes i skålen med grøntsager og dressingen hældes over og det hele vendes rundt.
Serveres med det samme
Tip dressingen kan nemt laves inden, hvis den lige får lov til at stå en time i køleskabet smager den kun bedre.
Tip hvis du gerne vil have denne ret i en vegansk version så fjern blot fiskeolie og kyllingekød! Den smager stadigvæk skønt!
*Et hvidløg hvor der kun er et fed i.