Sommerkage med bær

Bærtærter go home!

Du får det bedste fra begge verdener i denne kage. Fuldstændig fantastisk sommerkage som burde stå på alle kaffeborde her til sommer.

Vi starter denne opskrift med en erkendelse.

Jeg hader frugttærter.

Okay hader er nok for stærkt et ord men jeg fik din opmærksomhed.

Frugttærter er for mig den mest kedelig ting at bage og spise, der skal ihvertfald creme fraiche til. Min mand elsker frugttærter og her opstår problemet (first world problems). Men derfor har jeg besluttet mig for at prøve at lave en kage vi begge 2 gider at spise og dette er hvad jeg er nået frem til.

sommerkage med bær

Jeg er helt vild med bær, hele haven er fyldt med frugter og bær. Men jeg er bare ikke en tærteperson. Men nu er jeg blevet en sommerkage person. Denne sommerkage er utrolig let at lave og den smager så godt.

sommerkage med bær

Hvis du nu ikke har et æg til at pensle denne lækre sommerkage med så kan du faktisk bruge lidt smeltet smør eller lidt ekstra remonce. Sirup kan også fungere.

 

Sommerkage med bær

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (5 stemmer, gennemsnit: 4,80 ud af 5)

Du får det bedste fra begge verdener i denne kage. Fuldstændig fantastisk sommerkage som burde stå på alle kaffeborde her til sommer.

Ingredienser

  • 5 dl vand
  • 50 g gær
  • 150 g smør
  • 915 g mel
  • 1 tsk salt
  • 1 dl sukker
  • 100g smør
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 200 g brun farin
  • 100 g jordbær
  • 75 g blåbær
  • obs et æg til at pensle med

Instruktioner

1

I en stor skål puttes smør og ca 200g mel og alt smøret.

2

Med fingrene skal du smulre smøret i melet, det skal ligne savsmuld.

3

Opløs gæret i vand og hæld det sammen med smør og mel.

4

Tilsæt resten af melet, salt og sukker.

5

Ælt det hele grundig sammen.

6

Lad dejen hæve i 30 min.

7

Imens dejen hæver laver du remonce.

8

Gør en springform klar med bage papir i bunden.

9

Rul dejen ud i en aflang firkant.

10

Smør remonce på og put små stykker jordbær og blåbær på dejen.

11

Rul dejen sammen som normalt til snegle.

12

Altså en lang pølse.

13

Del den på langs og snor de 2 dele sammen.

14

Placere den i springform og lad dem hæve 30-45 min.

15

Pensles med æg der er rørt sammen

16

Bages 35 min ved 185 grader.

 

 

Hvis du  nu lige skulle få lyst til at dele min sommerkage opskrift på de sociale medier ville jeg blive så utrolig glad.

Del endelig gerne billeder hvis du laver en af mine retter, tag mig mere end gerne.

Du kan se alle mine billeder på MIN instagram profil lige her.

God madlavning

Kathrine

Skriv en besked

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *