Sommer kartoffelsalat

Det kan jo ikke være sommer uden en kartoffelsalat med nye danske kartofler.

Dette er næsten dansk sommer i salat form, masser af friske grøntsager sammen med lidt citron og lidt godt smør. Helt perfekt til en grill aften eller bare en dejlig sommeraften.

Her får du en af vores yndlings sommer salater det er en sommer klassiker og det har ikke rigtig været sommer hvis ikke denne sag kommer på middagsbordet. Især med de friske ærter og lidt citronskræl gør en kæmpe forskel.

Denne kartoffelsalat er lavet meget ud fra min egen lille have. Det betyder du nemt kan tilpasse den, istedet for friske ærter kan du nemt bruge frosne. Hvis du ikke har små skole agurker kan du bruge almindelige agurker.

sommer kartoffelsalat

Jeg kan godt lide skrællen, jeg synes den har en super fin smag. Hvis det ikke lige er dig kan du nemt skrælle kartoflerne. Derudover plejer jeg at skære de store kartofler i mindre stykker, faktisk er mit mål at give alle kartoflerne samme størrelse. Fordi så har de samme kogetid og der er derfor ikke 5-6 kartofler der er udkogte mens de andre er fine. Især de nye kartofler må i min verden gerne have lidt bid i sig endnu.

sommer kartoffelsalat

Hov de små blomster på billedet er kornblomster som er en spiselig blomst. Så du kan nemt drysse dem på toppen af salaten hvis du synes kartoffelsalaten mangler lidt pynt på toppen.

Sommer kartoffelsalat

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 stemmer, gennemsnit: 5,00 ud af 5)

Denne kartoffelsalat er næsten dansk sommer i salat form, masser af friske grøntsager sammen med lidt citron og lidt godt smør. Helt perfekt til en grill aften eller bare en dejlig sommeraften.

Ingredienser

  • 1 kg små kartoffel
  • 300 g spinat
  • 300 g friske ærter
  • 2 skole agurker
  • 2 spsk persille
  • 1 tsk citronskræl
  • 2 spsk oliven olie
  • 2 tsk smør
  • Salt og peber

Instruktioner

1

Start med at koge de små kartofler, så de har lidt bid.

2

Når de er kogte hældes vandet fra og kartoflerne puttes i en skål.

3

I den stadig varmegryde putter du smør og olien olie, uden at tænde for varmen igen, smøret skal bare smelte.

4

Når kartofler er blevet koldere vendes de i smør, hakket persille og olie blandingen.

5

Derefter tilsættes citronskræl, salt og peber.

6

Anret fadet ved at lægge spinat i bunden (husk at skylle din spinat), kartofler, skoleagurker delt + skåret i skiver og til sidst friske ærter.

Hvis du laver min kartoffelsalat så ville jeg blive glad hvis du tog et billede og taggede mig på Instagram/Pinterest/Facebook.

Hvis du deler dit billedet og tagger mig, deler jeg gerne dit billede på min story.

Tak fordi du har lyst til at læse med 🙂

Hvis du deler mit indlæg / opskrift vil du gøre mig så glad og det er bare et lille klik.

God madlavning.

Kathrine

Skriv en besked

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *