Sød kartoffel pizza – sprød og sund pizzabund

Lav en sundere bund til pizzaen.

Sød kartoffel pizzabund, smager oven i købet rigtig godt og bliver dejlig sprød. Denne pizzabund er faktisk en af vores yndlings. Den friske røde peber og cremet avokado gør det til en smagsoplevelse.

Dagen inden havde jeg lavede fyldte søde kartofler hvor det meste af indholdet skulle ud og ikke i igen. Da jeg gerne vil undgå madspild så skulle der laves noget dagen efter hvor der skulle bruge sød kartoffel. Det blev til denne sød kartoffel pizzabund opskrift. De ting jeg skal huske at få brugt sætter jeg altid frem på køkkenbordet eller på øverste hylde i køleskabet (øjenhøjde). Der stod sørme en rest kikærte mel som skulle bruges. Du kan sagtens bruge andre typer af mel i denne opskrift.

 

Sød kartoffel pizza – sprød og sund pizzabund

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (7 stemmer, gennemsnit: 4,43 ud af 5)
Portioner: 2-3 personer
Prep Time: 10 min Cooking Time: 30 min Total Time: 40 min

Sød kartoffel pizzabund, smager oven i købet rigtig godt og bliver dejlig sprød. Denne pizzabund er faktisk en af vores yndlings. Den friske røde peber og cremet avokado gør det til en smagsoplevelse.

Ingredienser

  • 1 sød kartoffel
  • 100 g kikærtemel kan erstattes af andre typer mel
  • 2 æg
  • 1 fed hvidløg
  • 25 g revet parmesan
  • 1 knivspids salt

Instruktioner

1

Tænd ovnen på 180.

2

Put alle ingredienserne i foodprocessoren og blend ind til det er en samlet masse.

3

På et stykke bagepapir eller en silikonemåtte trykkes “dejen” ud i en cirkel (tykkelse ca 0,5 cm).

4

Herefter bages den i 20 min eller indtil toppen er tør.

5

Så putter du dit fyld på og bager til din ost er gylden.

TIP Skal den være ekstra sprød vil jeg anbefale at vende dejen om og pensle den med lidt olie og lad den anden side stege.

På min pizza har jeg puttet min pizza sauce, rød løg, kylling, lidt champignon og ost. Herefter bages den ind til gylden og så puttes der avokado, rød peber og frisk basilikum.

Hvis du laver opskriften på sød kartoffel pizzabund så ville jeg blive glad hvis du tog et billede og taggede mig på Instagram/Pinterest/Facebook.

Hvis du deler dit billedet og tagger mig, deler jeg gerne dit billede på min story.

Tak fordi du gad at læse med 🙂

Hvis du deler mit indlæg / opskrift vil du gøre mig så glad og det er bare et lille klik.

Med venlig hilsen

Kathrine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Close
Norsmor© Copyright 2022. All rights reserved.
Close
To the moon