Det er simpelthen en skøn salat!
Denne efterårssalat er perfekt til det lidt kolde og blæsende vejr. Den søde pære passer så godt sammen med grønkål. Det lidt salte bacon med den fede ost giver en vild smag sammen. Lige et hint af estragon giver en god frisk smag.
Der har været lidt stille på bloggen og det er fordi jeg har bygget drivhus.
Okay der roder lidt på billedet men du kan se størrelsen og lidt af indholdet. Jeg er i gang med at lave de sidste detaljer men mangler stadigvæk vinduer til den ene ende, de var ikke i bestillingen, så skulle have fat i en glaremester selv.
Nåh men denne salat blev egentlig lavet fordi vi havde vejfest. Jeg ville prøve at fange lidt sensommer / efterår i form af en salat. Det synes jeg nu, jeg har ramt meget godt. Det gode ved lidt koldere tider er at der er plads til lidt mere kraft og smag. Baconen er lidt røget og har en klar saltet smag, sammen med det søde fra pæren er virkelige med til at hæve niveauet af smag i denne efterårssalat. Derudover er der det friske fra estragon, det er en lidt lakridsagtig smag. Fordi der er så meget go på denne salat er den ellers lidt bitre grønkål faktisk helt perfekt til, fordi den smager bare rigtig godt sammen med de andre elementer. Til sidst så skal der nævnes osten fordi det er en ny yndlings i huset og jeg har allerede fået flere af naboerne fra festen hooked på denne ost, det er en modnet cheddar. Da jeg jo ikke er meget for at lave reklame for nogen. Så nævner jeg altså ikke virksomheden… Men hvis du absolut må vide hvor osten kommer fra så send mig en besked på insta eller fb 🙂
Dette er den perfekte efterårssalat. Passer så godt til det lidt kolde og blæsende vejr. Den søde pære passer så godt sammen med grønkål. Det lidt salte bacon med den fede ost giver en vild smag sammen. Lige et hint af estragon giver en god frisk smag. Start med at stege bacon. Det kan nemt gøres dagen i forvejen. Lav dressingen, ved at blande olie, æble cider eddike og honning. Tilsæt fint hakket estragon til dressingen og sæt den på køl. Skyld og fjern midter stilken af grønkålen, hak resten fint. Hjertesalaten skylles og skære i fine strimler. I en stor skål, ligges salaten, grønkål og med bacon på toppen. Pæren skæres i tynde skiver og ligges på. Cheddar osten smulers eller skæres i små stykker og kommes i salaten. Græskarkerne drysses henover, sammen med estragon. Til sidst hældes dressingen henover.Skøn efterårssalat med grønkål, pære og estragon
Ingredienser
Instruktioner
Hvis du laver denne lækre efterårssalat så ville jeg blive glad hvis du tog et billede og taggede mig på Instagram/Pinterest/Facebook.
Hvis du deler dit billedet og tagger mig, deler jeg gerne dit billede på min story.
Tak fordi du har lyst til at læse med ?
Hvis du deler mit indlæg / opskrift vil du gøre mig så glad og det er bare et lille klik.
God madlavning.
Kathrine
Det skal prøves! Det lyder vildt.