Salat med rosenkål, bønner og soltørret tomater

70 / 100

Denne salat med rosenkål er fuldstændig fantastisk, den er ret nem at lave og smager meget bedre end man skulle tro. Faktisk så godt jeg tror den er blevet en fast del af det vi spiser ofte til aftensmad.

Når rosenkålen bliver bagt så de er små gyldne så smager de næsten som kartofler, så hvis du er på low carb eller slow carb kunne den salat nemt blive en god ny ven. Den er fyldt med bønner så du får masser af fibre som holder dig mæt og din mave i gang.

Salat med rosenkål

Du får her en salat der kan holde dig mæt og som er fyldt med masser af smag. Hvis du ikke kan få fat i friske rosenkål kan man sagtens bruge frosne dog skal de lige tø op inden de skal i ovnen ellers er du ude i noget længere bagetid.

Hvis du mangler lidt ekstra kan man også nemt tilsætte lidt parmesan på toppen.

Jeg vil virkelig anbefale at du bruger frisk persille og basilikum det giver en rigtig god smag. Men er det helt umuligt at få fat i frisk så kan du godt bruge tørret.

Hvis du gerne vil bruge en anden type bønner kan du også nemt det, men brug gerne 2 forskellige salgs. Jeg har i denne salat brugt butter beans og sorte bønner. Butter beans er bløde og næsten cremet hvor sorte bønner har lidt mere bid.

salat med rosenkål

Salat med rosenkål, bønner og soltørret tomater

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 stemmer, gennemsnit: 5,00 ud af 5)
Salater Nordisk
Af Kathrine Kristensen Portioner: 4 portioner
Prep Time: 10 min Cooking Time: 35 min Total Time: 45 min

Denne salat med rosenkål er fuldstændig fantastisk, den er ret nem at lave og smager meget bedre end man skulle tro. Faktisk så godt jeg tror den er blevet en fast del af det vi spiser.

Ingredienser

  • 500 g rosenkål
  • 2 spsk oliven olie
  • 1/2 tsk salt
  • 1 dåse sorte bønner
  • 1 dåse butter beans
  • 2 spsk fint hakket frisk persille
  • 1 spsk frisk basilikum
  • 3 spsk hakket soltørret soltomater
  • 1 spsk oliven olie
  • 2 tsk æblecider eddike
  • 1 fed hvidløg
  • 30 g mandler
  • salt og peber

Instruktioner

1

Start med at tænde ovnen på 200 grader.

2

Rens rosenkålen og del dem på midten.

3

I et stort fad putter du den delte rosenkål op i, drypper oliven olie over og drysser salt hen over.

4

Sæt fadet i oven og lad de få 35 min, de må meget gerne blive vendt løbende.

5

Imens skylles bønnerne, urterne skylles og hakkes og mandler hakkes.

6

Når rosenkålen er færdig putter du bønnerne i fadet og lader det hele blive lidt lunt sammen.

7

Pres et fed hvidløg i fadet og rør godt rundt.

8

Her efter tilsætter du de resterne ingredienser (persille, basilikum, soltørret tomater, oliven olie, æblecider eddike og mandler).

9

Ved det hele rigtig godt sammen og smag til med salt og peber.

Tak fordi du følger med her på min lille blog.

Hvis du skulle få lyst til at dele denne opskrift på salat med rosenkål, bønner og soltørret tomater på de sociale medier ville jeg blive så utrolig glad.

Del endelig gerne billeder hvis du laver en af mine opskrifter det giver en lille madblogger så utrolig meget glæde 😉

Du kan se alle mine billeder på MIN instagram profil lige her.

God madlavning.

Kathrine

Skriv en besked

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *