Salat med laks, æg og avokado dressing
til 2 personer
Salat
- 2 æg
- 1 stor hjertesalat
- et halvt rødløg
- 4 cherry tomater
- 1 avokado
- 2 stykker laks
- 1/2 tsk kokosolie
- lidt oliven olie
- salt og peber
Dressingen
- 1 avokado
- saften fra 1 lime
- 10-20 ml vand (1-2 shot)
- 1 fed hvidløg
- et bundt frisk basilikum
- et lille skud hørfrø og kæmpenatlysolie (mindre end et shot)
- salt og peber
Start med at lave dressingen, alle ingredienserne puttes i en blender og det blendes til det er en glat masse, tilsæt mere vand hvis du synes den er for tyk. Herefter smages den til med lime, salt og peber sættes den på køl.
Salat bladene skylles og hakkes.
Avokadoen og tomater skæres i skiver.
Start med at stege laksen på skindsiden, i kokosolien, herefter toppen og til sidst siderne. På den måde kan du se hvor meget af laksen er stegt (farven ændre sig). Imens du steger laksen kan du gøre æg klar. Jeg pochere æg på snyde måden og det virker hver gang. 2 stykker husholdningsfilm ligges på bordet (ca 25-30 cm), smør filmen med lidt olie på midten. Så slår du ægget ud på midten og samler ender (ret hurtigt) sørg for at det er lukket tæt ved at tage fat lige over ægget og snur rundt. Det skal koge i 3-4 min, alt efter størrelse og hvad du foretrækker. Laksen kan godt stå 3-4 min under lidt sølvpapir imens æggene koger, hvis du ikke kan overskue at gøre det på samme tid. Giv laksen lidt salt og lidt limesaft inden du server den. Ægget ligges oven på salaten.
Velbekomme 🙂