Drikke/ Fermentering/ Ingen sukker/ lchf/ Opskrifter

Sådan laver du kombucha.

Hjemmelavet kombucha

Hvad er kombucha?

Kombucha er en skøn drik som er fyldt med probiotika, som er utrolig sund for din mave. Kombucha indholder antioxidanter og er et godt alternativ til sodavand.

Ordet kombucha referer til et gæret produkt som opstår som et slutresultat af en symbiose – Et samliv mellem visse typer af gær og bakterier.

Det er ikke en svamp.

Gærkulturen består af flere forskellige arter indenfor Saccharomyces og bakteriekomponenten inkluderer næsten altid Gluconacetobacter xylinus. Sidstnævnte omdanner alkoholen som gærkomponenten producerer til eddikesyre og andre syrer.

Fremstillingen af kombucha menes at være begyndt i Kina for omkring 5.000 år siden.

Hvorfor drikker man det?

Hjemmelavet kombucha

Man drikker kombucha fordi det er super sundt for maven, kombucha er nemlig fyldt med probiotika som er bakterier som din mave har brug for. Kombucha indholder også anitoxidanter, og fordi kombucha er faktisk næsten uden sukker da det er det kulturen lever af.

Hvordan laver man det?

Bryg 1-2 liter mellemstærk grøn eller sort te, tilsæt sukker eller rørsukker . Det anbefales ikke at bruge Earl Grey te da kulturen ikke synes om denne slags te. Køl væsken af og fyld den i et stort glas eller beholder uden tætsluttende låg.

Tilsæt nu kombucha-kulturen.

Dæk det hele med et klæde, og lad set stå i et rum med 21-30 grader. Dette er den første fermentering.
Lad det hele gære omkring en uges tid. Produktet er færdigt når det smager gæret og syrligt og ikke længere sødt.

Dog er der ingen brus. Det får du ved at hælde kombuchaen på lukket flaske, sæt i køleskabet og vent i 3-4 dage, så vil du opleve at der er blid brus i din drik.

Drikken nydes indenfor minimum de kommende 7-14 dage. Inden da tages 2 dl af drikken fra. Disse bruges til opstart af den næste portion sammen med kombucha-kulturen.

Kulturen, flyder ofte oven på væsken, vil efter længere tid sandsynligvis begynde at vokse. Der opstår ofte en ny kultur over den gamle. Denne kan tages bort hvis kulturen er ved at blive for stor.

Hvilke slags sukker kan man bruge?

Jeg har kun kunne få min lille kombucha til at virke bedst med almindelig sukker. Selvom jeg ved andre har prøvet med andre sukker arter.

Hvilke slags te kan man bruge?

Hjemmelavet kombucha

Grøn, hvid, Oolong og sort te. Men jeg vil anbefale du første gang bruger en sort te eller Oolong. Prøv først grøn og hvid når du har en ekstra kombucha kultur.

Hvis du gerne vil have andre smage kan du lave en juice and frugt eller bær og tilsætte omkring 1 dl pr 1 liter, efter den første fermentering.

Husk at når kombuchaen står i køleskabet skal du lukke luften ud af flaskerne. Der opstår en del tryk selv når flasken er i køleskabet.

Kombucha

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

Ingredients

  • 2-3 te breve
  • 1 liter vand
  • 100 g sukker
  • 1 stykke kombucha-moder

Instructions

1

Kog vandet og bryg en stærk te.

2

Tilsæt sukker og sørg for at det er opløst.

3

Lad teen køle til stue temp (22-28 grader).

4

Put kombucha kulturen i teen.

5

Lad kombuchaen stå varmt ved stuetemp i 7 dage uden låg, eller til at drikken smager gæret og uden sukker.

6

Nu kan du sætte drikken i køleskabet.

Hvis du gerne vil sikre at din svamp har det godt vil jeg anbefale at putte ca 2 spsk æbleeddike til din portion.

Du må mere end gerne dele min kombucha opskrifter på de sociale medier, så bliver jeg så glad.

God brygning.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply