Brunch/ Fermentering/ Opskrifter

Sådan laver du hjemmelavet yoghurt

Hjemmelavet yoghurt

Det smager fantastisk.

Du får en cremet og frisk yoghurt. Du kan nemt lave den økologisk og du bestemmer selv hvordan den skal smage.

Oprindeligt er yoghurt en tyrkisk /græsk / bulgarisk (der er vist en ret heftig diskussion om hvor yoghurt kommer fra, nåh anyways tilbage til yoghurt) opfindelse og er i bund og grund syrning af mælk. Ved syrnings processen omdannes laktosen i mælken, aka. mælkesukker, til mælkesyre og aromaer. Der er denne proces der gør mælken tyk, giver yoghurten en cremet konsistens og en syrlige smag (altså yoghurt smag). Ved at tilsættes enzymer kan du lave laktosefri yoghurt derhjemme også.

De fleste køber deres yoghurt, men det er faktisk utrolig nemt at lave selv. Det smager bare mange gange bedre, i dk har vi et meget lille udvalg af yoghurter. Hvis du tager til Sverige eller tyskland vil du opleve at der er langt flere yoghurt produkter. Så når de danske supermarkeder ikke vil tilbyde yoghurter så må man jo lave dem selv.

Du kan tilføre smag efter hvad du har lyst til. Det kan være blendede frugt eller honning, sirup eller anden smagsgiver.

Min yoghurt er ikke helt en neutral.

Jeg har nemlig en yndlings yoghurt fra USA som jeg har savnet og manglet så du får opskriften på denne. Jeg lover det er en skøn yoghurt, der er nemlig tilsat lidt honning som gøre yoghurten så cremet og blid i smagen.

Den første portion jeg lavede af denne, var væk samme dag den blev færdig, jeg fik ikke noget. Så må jeg jo bare lave mere.

hjemmelavet yoghurt

Fordi jeg regner med at skulle lave det flere gange så har jeg købt en yoghurt maskine. Den står og varmer ved 43 grader og din yoghurt er færdig på 4-6 timer.

Jeg har ikke kunne få min yoghurt til at virke med frysetørret yoghurt kultur, men med yoghurt naturel.

Hjemmelavet yoghurt

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 3,00 out of 5)
Loading...

Skøn og den mest cremet yoghurt med et lille hint af honning.

Ingredients

  • 1 l øko mælk
  • 1 dl naturel yoghurt
  • 1 spsk honning
  • 1 dl fløde

Instructions

1

Varm mælk op til den er lige under kogepunktet omkring 85-90 grader.

2

Når mælken er 85 grader tilsættes honning og fløde.

3

Lad mælken køle af til 43 grader og tilsæt naturel yoghurt, rør godt rundt.

4

Sæt låg på gryden, pak den ind i et håndklæde og i en dyne.

5

Lad den stå 8-10 timer.

6

Herefter sættes yoghurten på køle i gerne 8-12 timer og så er den klar til at blive spist.

 

Tak fordi du følger med og jeg håber du har lyst til at prøve at lave yoghurt selv.

Skriv endelig hvis du har spørgsmål.

Hvis du laver yoghurt selv, så send mig gerne et billede så deler jeg det på de sociale medier

 

Kathrine

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply