Rug burgerboller – en sundere burgerbolle

Et sundere alternativ til de almindelige burgerboller

Disse rug burgerboller smager helt fantastisk, faktisk næsten bedre fordi rug giver en mere nøddeagtig smag til bollen.

Burgere er jo bare fantastiske. De smager så godt! Om det er veganske, vegetariske eller almindelige. Burgerbollerne er veganske, dog er der honning i, hvilket du bare kan skifte ud med kokos sukker eller noget andet sødt.

Livsstilsændring kommer ikke over natten men ved at lave nye sundere tiltag kan man jo langsomt bevæge sig i den rigtig retning. Nogle af de ting vi altid prøver på er at sørge for der er grøntsager til hvert måltid. Hvis der er et sundere alternativ så lav udskiftningen. Så i dette tilfælde blev det rug burgerbolle. Der var godt nok fritter til men der var også salat til.

 

Portioner: 16 boller
Cooking Time: 1,5 time

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 6 dl lunket vand
  • 60 skårne rugkerner
  • 670 hvedemel
  • 200 g rugmel
  • 1 dl solsikkeolie
  • 1,5 tsk salt u/top
  • 1 spsk honning
  • 1 æg
  • sesamfrø

Instruktioner

1

Put de skårne rugkerner i en skål og dæk dem med kogende vand.

2

Opløs gæren i vandet.

3

Tilsæt halvdelen af hvedemel og rugmel.

4

Put salt, solsikkeolie og honning i.

5

Hæld vandet fra de skårne rugkerner og put dem i dejen.

6

Resten af melet tilsættes.

7

Ælt dejen til det er en samlet blød dej (minimum 2-3 min).

8

Lad dejen hæve i 30-40 min.

9

Form dem som boller. Du får de pæneste boller ved at trække dejen fra toppen og putte den ind under bunden.

10

Lad dem hæve 40 min tildækket.

11

Pensle dem med et æg og drys sesamfrø henover hvis du kan lide dem.

12

De bages i 18- 20 min. til de er flotte gyldne.

 

Hvis du laver min opskrift så ville jeg blive glad hvis du tog et billede og taggede mig på Instagram.

Tak fordi du gad at læse med 🙂

Hvis du deler min opskrift vil du gøre mig så glad og det er bare et lille klik.

Med venlig hilsen

Kathrine

Skriv en besked

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *