Rørt tatar er det bedste jeg ved en fredag aften.
Denne udgave af rørt tatar er uden sennep og er lidt mere aromatisk. Estragon, purløg, kapers, citron og cornichoner er blandt ingredienserne. Som efter min mening giver den bedste rørt tatar.
Rørt tatar skiller ofte vandene, nogen elsker det, andre kan ikke lide tanken om det rå kød. Dog vil jeg argumentere at den rørte tatar er ret nem at spise. Det er også en utrolig lækker spise!
Rørt tatar er min nye livret. Vi fik dette en lørdag aften med et stort glas rødvin til og det var fuldstændig fantastisk! Det er faktisk blevet en fredags spise i dette hus. Fordi rørt tatar er nemt og det smager så fantastisk.
Ved okse/ kalve udgaven er det som regel inderlåret fordi kødet er ret mageret. Jeg ved godt der er lidt en frygt blandt nogle omkring rå kød og rå fisk. Men hvis du køber dine råvarer ved en ordentlig slagter jeg kan kun anbefale slagter Teilgaard som ligger i Aarhus, Esbjerg og Odense.
Hvis du selv køber et helt stykke inderlår kan du selv styre hvor små eller store stykker kød du får i din tatar. Den bedste metode efter min mening er hvor man skraber kødet af med en skarp kniv.
Normalt serveres rørt tatar, rørt op med sennep men synes godt den kan være for dominerende. Denne udgave er mere aromatisk pga. urterne
Jeg anrettede på billedet over ved at ligge kødet på langs, rugbrøds chips i siden og rødbede chips på toppen.
På billedet her under blev det anrettet med en ring, knuste rugbrødschips, syltet rødløg, rå syltet bolche rødbede og et vagtel æggeblomme på toppen.
Denne udgave af rørt tatar er uden sennep og er lidt mere aromatisk. Estragon, purløg, kapers, citron og cornichoner er blandt ingredienserne. Som efter min mening giver den bedste rørt tatar. Start med at lave Estragon cremen/ mayoen. Hak estragon fint. Bland det sammen med mayo, tilsæt citronsaft og smag til med salt og peber. Sæt på køl ind til servering. Skalotte løg, purløg, estragon, kapers, citronskræl og cornichoner hakkes fint og puttes i en skål. Skrap kødet i relativt fine stykker. Put kødet i skålen og tilsæt mayo, oliven olie, worchester sauce og salt. Serveres med rodfrugt og rugbrøds chips. Vil du have opskriften helt glutenfri eller lchf, så skrift rugbrødschips ud med rødbede eller squash chips.Den bedste rørt tatar - med estragon og rugbrødschips
Ingredienser
Instruktioner
Noter
Hvis du laver min opskrift så ville jeg blive glad hvis du tog et billede og taggede mig på Instagram.
Tak fordi du gad at læse med 🙂
Hvis du deler mit indlæg / opskrift vil du gøre mig så glad og det er bare et lille klik.
Med venlig hilsen
Kathrine
Smager fantastisk