Den bedste rørt tatar med estragon og rugbrødschips

Rørt tatar er det bedste jeg ved en fredag aften.

Denne udgave af rørt tatar er uden sennep og er lidt mere aromatisk. Estragon, purløg, kapers, citron og cornichoner er blandt ingredienserne. Som efter min mening giver den bedste rørt tatar.

Rørt tatar skiller ofte vandene, nogen elsker det, andre kan ikke lide tanken om det rå kød. Dog vil jeg argumentere at den rørte tatar er ret nem at spise. Det er også en utrolig lækker spise!

Rørt tatar er min nye livret. Vi fik dette en lørdag aften med et stort glas rødvin til og det var fuldstændig fantastisk! Det er faktisk blevet en fredags spise i dette hus. Fordi rørt tatar er nemt og det smager så fantastisk.

Ved okse/ kalve udgaven er det som regel inderlåret fordi kødet er ret mageret. Jeg ved godt der er lidt en frygt blandt nogle omkring rå kød og rå fisk. Men hvis du køber dine råvarer ved en ordentlig slagter jeg kan kun anbefale slagter Teilgaard som ligger i Aarhus, Esbjerg og Odense.

Hvis du selv køber et helt stykke inderlår kan du selv styre hvor små eller store stykker kød du får i din tatar. Den bedste metode efter min mening er hvor man skraber kødet af med en skarp kniv.

Normalt serveres rørt tatar, rørt op med sennep men synes godt den kan være for dominerende. Denne udgave er mere aromatisk pga. urterne

rørt tatar

Jeg anrettede på billedet over ved at ligge kødet på langs, rugbrøds chips i siden og rødbede chips på toppen.

På billedet her under blev det anrettet med en ring, knuste rugbrødschips, syltet rødløg, rå syltet bolche rødbede og et vagtel æggeblomme på toppen.

Hjemmelavet rørt tatar

Den bedste rørt tatar - med estragon og rugbrødschips

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
By Kathrine Kristensen - Nor's mor Serves: 2 personer
Cooking Time: 30 min

Denne udgave af rørt tatar er uden sennep og er lidt mere aromatisk. Estragon, purløg, kapers, citron og cornichoner er blandt ingredienserne. Som efter min mening giver den bedste rørt tatar.

Ingredients

  • ca 200g kalveinderlår
  • 2 Skalotteløg
  • 2 tsk purløg
  • 2 tsk estragon
  • 1 cm x 5 cm øko citronskræl
  • 2 spsk mayo
  • 1 spsk kapers
  • 2 spsk cornichoner 
  • 1 spsk oliven olie
  • 1/2 tsk salt 
  • 1 spsk Worchester sauce 
  • 1 æggeblomme
  • Lidt rugbrøds chips
  • Lidt rodfrugt chips
  • -
  • -
  • Estragon mayo
  • 3 spsk estragon
  • 1,5 dl mayo
  • salt og peber
  • lidt citron saft 

Instructions

1

Start med at lave Estragon cremen/ mayoen.

2

Hak estragon fint.

3

Bland det sammen med mayo, tilsæt citronsaft og smag til med salt og peber.

4

Sæt på køl ind til servering.

5

Skalotte løg, purløg, estragon, kapers, citronskræl og cornichoner hakkes fint og puttes i en skål.

6

Skrap kødet i relativt fine stykker.

7

Put kødet i skålen og tilsæt mayo, oliven olie, worchester sauce og salt.

8

Serveres med rodfrugt og rugbrøds chips.

 

Hvis du laver min opskrift så ville jeg blive glad hvis du tog et billede og taggede mig på Instagram.

Tak fordi du gad at læse med 🙂

Hvis du deler mit indlæg / opskrift vil du gøre mig så glad og det er bare et lille klik.

Med venlig hilsen

Kathrine

 

Følg med på min:

Min Facebook konto

Min Instagram konto

1 Comment

  1. Mette Nielsen 8. juni 2018 at 19:27

    Smager fantastisk

    Svar

Skriv en besked

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *