Rødvin og svampegryderet

Simre tid!

Denne rødvin og svampegryderet er med oksekød, svampe og rødvin smager fuldstændig fantastisk og næsten endnu bedre dagen efter.

Nu er det efterår også efter kalenderen ikke bare vejret. Så er det tid til indendørshygge, stearinlys, varm kakao og simre mad. Bladene skifter snart farve. Denne gryderet har masser af kraft og er perfekt til lidt comfort food. Det kan nu også anbefales med et lille glas rødvin til 🙂

rødvin og svampe gryde

Hvis du har en slow cooker så synes jeg du skal bruge den, det er noget lettere og passer sig selv.

 

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 stemmer, gennemsnit: 5,00 ud af 5)
Cooking Time: 2-3 timer

Ingredienser

  • 2 store løg
  • 2 fed hvidløg
  • 350 g okse inderlår skåret i tern
  • 1 spsk majsstivelse
  • 1 dåse tomater
  • 250 g champignon
  • 200 g karl johan svampe
  • 3 dl rødvin
  • 1 spsk rødvinseddike
  • 2 dl fløde /madlavningsfløde
  • 1/2 tsk timan
  • 1 knivspids rosmarin
  • salt og peber

Instruktioner

1

Hak løg i mellem størrelse stykker.

2

Vask og skær svampene i skiver.

3

Steg løg i en stor gryde indtil de er bløde.

4

Pres de 2 fed hvidløg ned i.

5

Brun oksekødet af og put svampene i og lad dem stege i et par min.

6

Tilsæt majsstivelse og rør godt rundt.

7

Put herefter dåse tomater, rødvin, rødvinseddike, timian, rosmarin, salt og peber i.

8

Lad retten koge op og lad det simre gerne i 1 time eller 2.

9

Inden servering tilsæt da fløden eller madlavningsfløde.

Noter

Server med en mos af kartoffel, pastinak og blomkål.

 

Hvis du laver min opskrift så ville jeg blive glad hvis du tog et billede og taggede mig på Instagram.

Tak fordi du gad at læse med 🙂

Du må meget gerne dele min opskrift hvilket du nemt kan gøre herunder.

Skriv en besked

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *