Rødbedesalat med grønkål og parmesan

Er du også vild med ovnbagte rødbeder? Her får du en skøn rødbedesalat med masser af smag. Den passer perfekt til vintermånederne.

rødbedesalat

Der sker et eller andet fuldstændig fantastisk når man bager rødbederne i ovnen. Det gør bagte rødbeder helt perfekt til en rødbedesalat.

Her får du en skøn rødbedesalat med en utrolig skøn smag. De lidt søde ovnbagte rødbeder, bliver blandet med grønkål, citron, parmesan og honning. Der er en rigtig fin kombination af smag det søde, salte, bitre og lidt salt.

Der findes så mange forskellige slags rødbeder så du kan lave denne salat i mange farver. I min lille have plejer jeg at have almindelig rødbeder, bolsje rødbeder og gule rødbeder. Toppene bliver brugt som salatblade i salater og sandwich (om vinteren spiser rådyrene dem så jeg lader lidt blive).

rødbedesalat

Jeg fik denne salat med på madpakken dagen efter og den var ganske fin.

Hvis du gerne vil have de grove stykker parmesan så skal du have fat i en kartoffel skræller frem for et rivejern

Nor er stadig meget nysgerrig på hvad vi laver af mad og det er spændende når jeg tager billeder.

rødbedesalat

Rødbedesalat med grønkål og parmesan

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (5 stemmer, gennemsnit: 4,60 ud af 5)
Salat Nordisk
Af Kathrine Kristensen - Nor's mor Portioner: 2-4 personer
Prep Time: 15 Cooking Time: 45 min Total Time: 1 time

Her får du en skøn rødbedesalat med en utrolig skøn smag. De lidt søde ovnbagte rødbeder, bliver blandet med grønkål, citron, parmesan og honning.

Ingredienser

  • 1 kg rødbeder
  • 1 spsk olie
  • 1/2 salt
  • 150 g grønkål
  • 1 spsk oliven olie
  • 1/2 citron (saft)
  • 1 tsk citron skal
  • 1 tsk honning
  • 1/2 salt
  • 20 g parmesan
  • 1 spsk fint hakket basilikum
  • 30 g ristet pinjekerner

Instruktioner

1

Start med at tænde ovnen på 200 grader.

2

Skræl rødbederne og skær dem i 1 cm x 2 cm (plus minus).

3

Put rødbederne i et fad, dryp lidt olie henover og sæt det i ovnen 45 min.

4

Når rødbederne er færdige tager du dem ud af ovnen og lad dem køle af.

5

Skær midten stilken af grønkål af og snit grønkålen fint.

6

I et mellem størrelse fad putter du rødbederne op og grønkålen.

7

I en lille skål rører du oliven olie, citron, honning og salt.

8

Hæld dressingen hen over rødbederne og grønkålen og bland det hele godt sammen.

9

Til sidst river du parmesan, drysser basilikum og pinjekerne henover toppen.

Mange tak fordi du læser med på min lille blog.

Hvis du skulle få lyst til at dele min rødbedesalat opskrift på de sociale medier ville jeg blive så utrolig glad.

Del endelig gerne billeder hvis du laver en af mine retter, husk at tagge mig!

Du kan se alle mine billeder på MIN instagram profil lige her.

God madlavning

Kathrine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Close
Norsmor© Copyright 2022. All rights reserved.
Close
To the moon