Fordi nogen gange har man lyst til kage men ikke til kcal.
Denne red velet kage er som de gamle red velet kager bagt med rødbeder og kakao. Den har en dejlig kompakt og fugtig bund med en let og lækker skyr frosting.
Da vi lige nu tæller kcal så vi begge 2 skal smide babyvægten (ja du læste begge 2) trængte jeg til noget sødt men havde ikke lyst til at ødelægge mine gode resultater (5,3 kg i juni måned). Så derfor brugte jeg en del tid på at tænke på hvad jeg kunne lave af søde ting der ikke feder alt for meget.
I en af mine kogebøger ser man på gamle opskrifter og hvordan de så laves i dag. Der er red velet kage som bliver lavet med rødbede i stedet for frugtfarve. På den måde blev ideen om denne kage skabt.
Denne red velet kage er som de gamle red velet kager bagt med rødbeder og kakao. Den har en dejlig kompakt og fugtig bund med en let og lækker skyr frosting. Kog rødbederne. Det kan gøres dagen før. Skræl rødbederne. Tænd ovnen på 170 grader. Put rødbederne i foodprocessoren sammen med bananer, æg, appelsin blomst vand, kakao, solsikke olie og hørfrø olien. Blend det hele til det er en samlet masse. Herefter sigtes hvedemel, boghvede mel, rug mel og bagepulver i. Blend det og husk at rør kanterne ned. Put bagepapir i bunden af en spring form og spray med olie på siderne. Hæld herefter dejen i. Kagen bages i ovnen i 15 min. Tjek evt. med en strikkepind. Hvis du koger rødbederne med skrællen på kan du nemt pille den af med en kniv.
Rødbederne må ikke være alt for varme når de kommer i dejen.Red Velet kage
Ingredienser
Instruktioner
Noter
Du finder opskriften på den luftige skyr frosting her.
Hvis du laver min opskrift så tag et billede og tag mig på Instagram.
Tak fordi du gad at læse med 🙂
Du må meget gerne dele min opskrift hvilket du nemt kan gøre herunder.