Randform kage med marcipan og citron.

Åhhh den er god.

Denne randform kage med marcipan og citron smager overraskende godt. Smagskombinationen af citron og marcipan er en perfekt kombination af sød og sur. Mest sød da det er en kage.

Min yndlings drink er amaretto sour. Denne randform kage er inspireret rigtig meget af denne dejlige og skønne drink.

Jeg lærte denne lille drink at kende for næsten 10 år siden, da jeg boede i København. En god veninde fra Brasilien introducerede mig for denne drink på en bytur, hvor vi endte med at tage en cykeltaxa rundt i byen. Vi grinte så meget at dagen efter var der ingen stemme tilbage. Nu har vi begge 2 børn og lever et mere rolig liv.

Men denne smagskombination er min yndlings. Jeg er endnu ikke efter 10 år blevet træt af denne duo. Derfor var det også en let beslutning af bruge disse 2 smage til min randform kage.

Husk at bruge citroner der ikke har fået overfladebehandling.

Randform kage med marcipan og citron.

Kagen er pyntet med tørret morgenfrue og blå kornblomst som begge er spiselige blomster fra egen have.

Randform kage med marcipan og citron.

Hvis du er i tvivl om kagen er bagt færdig kan du altid tjekke om den er færdigbagt ved at sætte en strikkepind eller lille kniv i kagen, hvis pinden eller kniven kommer op igen uden dej på så er kagen færdig.

Husk at vende kagen efter 30 min så er du sikker på at få en mere ensartet kage.

Randform kage med marcipan og citron.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Ingen stemmer endnu)
Loading - Nors MorIndlæser
Af Kathrine Kristensen Portioner: 12

Ingredienser

  • 225 g smør stuetemp.
  • 400 g sukker
  • 2 spsk amaretto
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 5 æg
  • 250 g mel
  • 1 dl sødmælk
  • 60 g revet marcipan
  • 1 tsk revet citronskal
  • 100g smør
  • 100 g sukker
  • 1 dl amaretto
  • 1 dl sirup
  • 1 tsk citronskal.

Instruktioner

1

Tænd ovnen på 180 grader.

2

Pisk smør og sukker til det er luftig.

3

Forsæt med at piske 1 tsk citronskal, vaniljesukker, marcipan og amaretto i.

4

Tilsæt et æg af gangen.

5

Sørg for at dejen er samlet godt sammen inden du tilsætter det næste æg.

6

Tilsæt skiftevis melet og mælken af små omgange.

7

Smør formen med smør først og deres efter drysses den med mel.

8

Kagen skal bage i en time.

9

Når der ca er 10 min tilbage af bagetiden.

10

Begynder du at lave glazen der skal på efter kagen er bagt.

11

Put smør, sukker, amaretto, sirup og citronskal i en gryde og lad det koge op ind til sukkeret er opløst.

12

Tag kagen ud af ovnen.

13

Brug ca 70 % af glazen, en ske fuld af gangen til at hælde over kagen mens den er i formen.

14

Kagen tages ud af formen når den er kold og pensel kagen med resterende glaze.

Hvis du gerne vil have kagen til at stå rigtig fint kan du være nød til at skære lidt af den flade del af kagen af.

Randform kage med marcipan og citron.

 

Opskriften på amaretto sour

4 cl amaretto

3 cl sirup

3 cl citronsaft.

Du skal bare bland alle ingredienserne sammen og putte is i.

 

Tak fordi du læser med det betyder rigtig meget.

Hvis du kan lide min opskrift på randform kage med marcipan og citron må du meget gerne dele den på de sociale medier.

Send endelig billeder hvis du laver en af mine opskrifter, det gør mig så glad og jeg deler dem også som regel på Instagram.

Med venlig hilsen

Kathrine

Resume
recipe image
Opskrift
Randform kage med marcipan og citron.
Forfatter
Udgivet

Skriv en besked

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *