Rabarber galette – med mascarpone creme og vanilje

Årets første frugt tærte blev en rabarber galette.

Denne rabarber galette er den perfekte sommer dessert. Den søde tærte med cremet mascarpone og vanilje sammen med den friske smag fra rabarber og til sidst med cremefraiche på toppen.

Min lille have står i fuld flor og det er fuldstændig fantastisk. Vi har fået den første salat fra haven og alle tomat planterne har fået blomster på. Jordbær blomsterne er ved at blive til bær.

Men min rabarber var ved at blive ret så stor, der er jo heldigvis en nem måde at gøre den mindre. Det betød jeg skulle lave noget med rabarber. Jeg har længe ville prøve en galette med rugmel af og i dag var bare den perfekte dag.

Frugt tærter er bare en fantastisk sommer dessert som kan være sød uden at være for sød. Denne galette vil også passe perfekt til en kop kaffe en søndag eftermiddag.

raberber galette

Rabarber galette - med mascarpone creme og vanilje

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 stemmer, gennemsnit: 4,50 ud af 5)
Af Kathrine Kristensen - Nor's mor Portioner: 9 personer
Cooking Time: 2 timer Total Time: 2 timer

Denne rabarber galette er den perfekte sommer dessert. Den søde tærte med cremet mascarpone og vanilje sammen med den friske smag fra rabarber og til sidst med cremefraiche på toppen.

Ingredienser

  • 150 g mel
  • 50 g rugmel
  • 75 g koldt smør
  • 1 æg
  • 1 spsk sukker
  • 0,5 tsk salt
  • 4-5 spsk is koldt vand
  • 100 g mascarpone
  • 1 æggeblomme
  • 1 spsk sukker
  • 1 tsk revet citron skal
  • 4-5 rabarber

Instruktioner

1

Start med at lave dejen til galetten.

2

Bland mel, rugmel, sukker og salt sammen.

3

Put det kolde smør i og smuldre det i de tørre ingredienser.

4

Tilsæt det kolde vand 1 spsk af gangen indtil dejen samler sig.

5

Sæt den på køle i en time.

6

Vask og skær rabarber i små stave, de deles på langs efterfølgende.

7

Bland mascarpone, æggeblomme, sukker, vanilje og citronskal.

8

Tag den kolde dej ud af køleskabet og rul den lige så blidt ud i en firkant.

9

Tænd ovnen på 180 grader.

10

Smør mascarpone cremen put med ca 2-3 cm til kanten.

11

Læg rabarberne i det design du har lyst.

12

Fold kanterne op og tryk hjørnerne godt sammen.

13

Bages i 30-40 min eller til dejen begynder at blive gylden.

Husk at putte creme fraiche på kagen det gør den kun bedre.

Hvis du kan være mere kreativ end mig med din galette så send mig eller tag mig endelig på dit billede!

Hvis du ikke er til frugt tærte vil jeg anbefale denne kage.

browniesødkartoffel Rabarber galette - med mascarpone creme og vanilje

Det er en sweet potato brownie og det er en af min absolutte favoritter fordi den smager syndig uden at være det.

Linket til brownien finder du her

Hvis du laver min rabarber galette så ville jeg blive glad hvis du tog et billede og taggede mig på Instagram/Pinterest/Facebook.

Hvis du deler dit billedet og tagger mig, deler jeg gerne dit billede på min story.

Tak fordi du gad at læse med 🙂
Hvis du deler mit indlæg / opskrift vil du gøre mig så glad og det er bare et lille klik.

Med venlig hilsen
Kathrine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Close
Norsmor© Copyright 2022. All rights reserved.
Close