Pesto med kanel basilikum

Pesto er fantastisk.

Den aromatisk duft og smag fra basilikum sammen med den cremet nøddesmag fra pinjekerne, en lille smule hvidløg og lidt awesomeness fra parmesan, gør alt sammen pesto fantastisk.

Jeg ved godt du tænker kanel?

Men den hedder kanel basilikum men den har en mere kraftig smag.

Du kan nemt bare bruge almindelig basilikum eller thai eller salat basilikum i denne pesto opskrift… Der findes så mange slags basilikum. I min have har jeg lige nu en afrikansk, en korsikansk, en thai, en rød basilikum og en almindelig basilikum. Jeg ved godt det er lidt nørdet men det er endnu værre med mynte. Der har jeg nok 10 slags. Jordbær mynte er min nye yndlings fyi.

rød basilikum pesto

Har du for meget basilikum i haven eller i køkkenet er pesto en rigtig god måde at få det brugt på.

Pesto er noget hvor du virkelig kan mærke forskel hvis du bruge kvalitets olie, pinjekerner og parmesan. Det giver kun endnu bedre smag når det hele spiller sammen. Generelt jo mere enkel en ret er jo vigtigere er at det er lækre ting du bruger.

Du kan bruge pestoen i en pasta ret eller på brød med lidt tomater til. Mit bedste tjek til pesto er faktisk at putte det i suppe, min kartoffel suppe har pesto i og det smager så fantastisk!

Selv lille Nor er big time fan af pesto, dog skal det helst være på pizza. Vi har lige planlagt en lille ferie til Italien og det bliver spændende om den lille dreng er klar på at smage en masse nye ting. Vi voksne glæder os til at drikke god vin, spise pasta, pizza og oste.

basilikum pesto

Pesto med kanel basilikum

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (6 stemmer, gennemsnit: 4,67 ud af 5)
Tilbehør Italiensk
Af Kathrine Kristensen - Nor's mor Portioner: 1 glas
Prep Time: 5 min Cooking Time: 0 min Total Time: 5 min

Den aromatisk duft og smag fra basilikum sammen med den cremet nøddesmag fra pinjekerne, en lille smule hvidløg og lidt awesomeness fra parmesan, gør alt sammen pesto fantastisk.

Ingredienser

  • 3 håndfuld rød basilikum
  • 1 dl oliven olie
  • 2 fed hvidløg
  • 50 g parmesan
  • 25 g ristet pinjekerner

Instruktioner

1

Der er 2 muligheder du kan lave pesto i en morder eller i en blender.

2

Start med at blend basilikum og olie.

3

Tilsæt hvidløg, parmesan og ristet pinjekerner.

4

Blend i et par min til det er en cremet konsistens.

Hvis du skulle få lyst til at lave pesto, så må du meget gerne dele billeder på de sociale medier og tagge mig, det ville jeg blive så utrolig glad for.

Eller hvis du har lyst til at like, kommentere eller dele den på de sociale medier, så ville det også være helt fantastisk!

Du kan se alle mine billeder på MIN instagram profil lige her.

God madlavning

Kathrine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Close
Norsmor© Copyright 2022. All rights reserved.
Close
To the moon