Pasta cacio e pepe – Cremet pastaret på 20 min

Jeg ved næsten ikke om jeg stadig kan finde ud af at være madblogger igen. Derfor starter jeg småt ud, med en nem og lækker pastaret cacio e pepe som er blevet go-to hjemme hos os.

Denne ret startede en sen aften, hvor både jeg og min mand havde glemt at spise, vi stod og kiggede ind i et næsten tomt køleskab. Hvad kan man lave med næsten ingenting som smager skønt? Pasta har vi altid i voldsomme mængder fordi jeg hvert år tømmer et italiensk supermarkedet for pasta og oliven olie. Jeg fandt en pakke spaghetti frem, i køleskabet havde vi smør og parmesan. Så det blev denne italienske klassiker cacio e pepe, som betyder ost og peber.

Pasta Cacio e pepe - pastaret med peber

Opskrift detaljer til pasta cacio e pepe:

Her kommer jeg i problemer fordi jeg er næsten 100% sikker på at den originale på ingen måde har smør i opskriften og jeg har puttet smør i min. Der er en række italiensk nonnas der vender sig i graven ved tanken om at putte smør i cacio e pepe. Jeg kan godt lide den med smør i…

Men den kan godt laves uden. Her tager man pastavandet (kogende) og blander op med osten, som så kommer på den varme pande med pasta og peber. Der skal lidt mere ost i.

Problem nummer 2 jeg brugte parmesan den originale er med Pecorino Romano. Retten er oprindeligt fra Rom så det giver god mening. Men jeg kan bedre lide parmesan. 

Pasta, jeg tror ikke jeg har gjort noget forkert med pastaen som så men du får lidt et lille råd med på vejen. Jo hvidere pastaen er jo bedre er den som regel. Som du kan se på billedet, har jeg ikke købt en lys pasta til denne omgang cacio e pepe, så du kan sagtens bruge almindelig.

Cacio e pepe - pastaret med peber

Cacio e pepe - pastaret med peber

Cacio e pepe

Fantastisk enkel pastaret
4.50 fra 2 stemmer
Tilb. tid 20 min
Samlet tid 20 min
Ret Aftensmad, Comfort food, Pasta
Køkken Italiensk
Antal 2 Personer

Ingredienser
  

 • 250 g Spaghetti
 • 25 g Smør
 • 1 tsk Peber (frisk kværnet)
 • 150 g Parmesan
 • 2 dl Pastavand

Sådan gør du
 

 • Start med at koge vand til spaghetti (God ide at rive parmesanen i mens).
 • Put spaghetti i når vandet koger (se kogetid på pastaen den skal helst have 2 min for lidt) og tilsæt salt.
 • På en varm pande kværner du peber.
 • Lad peber få godt med varme i 1-2 min og tilsæt smørret.
 • Smørret skal op og bruse, men må ikke brænde på.
 • Tilsæt den ikke helt kogte pasta, halvdelen af pastavandet og parmesanen.
 • Giv hele retten lidt varme og tilsæt resten af pastavandet.
 • Lad retten koge op til den er cremet.
 • Serveres med det samme, gerne med lidt ekstra parmesan på toppen
Keyword Aftensmad, Pasta, Pastaret, Pastasauce
Kan du li' denne opskrift?Skriv en kommentar her

 

 

Mangler du lignende? Her får du mine yndlings comfort food opskrifter:

Pasta med portobello og serano brødcrumble
Den bedste lasagne – hjemmelavet og fantastisk
Orzo pasta i cremet parmesan sauce med svampe

Tak fordi du følger med her på min lille blog.

Hvis du skulle få lyst til at dele denne opskrift på pasta cacio e pepe på de sociale medier, ville jeg blive så utrolig taknemmelig.

Del meget gerne billeder hvis du laver en af mine opskrifter, det giver en lille madblogger så utrolig meget glæde 😉 Når i skriver kommentarer og beskeder, fordi i kan lide opskriften bliver jeg så glad og får lyst til at lave en masse nye opskrifter til jer.

Så tak til dig for besøget, håber vi ses igen.

Du kan se flere billeder og følge med i min hverdag på min instagram profil (masser af have og mad i stories).

God madlavning.

Kathrine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering
Close
Norsmor© Copyright 2022. All rights reserved.
Close
To the moon