Jeg fik af vide min første vegetar pasta bolognese kunne blive bedre. Så 4 måneder senere og 8 forsøge efterfølgende, alle tricks for at give mere smag er forsøgt, er jeg nu klar med denne udgave.
Jeg har givet den alt.
Lyder ret voldsomt 🙂 men det er det ikke. Min mindste lille søster var på besøg og jeg lavede en pasta sauce som var god ret hvis jeg selv skal sige det. Jeg fik beskeden at det kunne altså blive mere som en kødsauce. Jeg er også ret sikker på hun ikke har vidst jeg er gået amok med vegetar /veganer pasta bolognese. Det opdager hun måske(?) nu (hun er veganer så hun læser ikke min blog. Begge ting gælder faktisk hele min familie og min mand.
Ja, det startede en lidt længere process med at finde frem til alle tricks for at lave en wanna be kødsauce uden kød, altså denne pasta bolognese.
SÅ nu kommer opskrift detajler til vegetar pasta bolognese:
Jeg fandt frem til at jeg kunne få laaaangt mere smag ud af tomaterne ved at bage dem i ovnen med urter inden.
Tørret gærflager skaber en rigtig god smag i gryderetter også og giver umani.
Lidt mere hvidløg end normalt skaber en rigtig god smag sammen med linserne.
Det var ikke helt mættende nok kun med portobellosvampe.
Portobellosvampe var bedre end champignoner (hvis der kun er champignoner er det også okay men tilsæt måske lidt ekstra balsamico).
Friske urter over tørret urter.
Fennikel var bedre end selleri.

Pasta bolognese
Ingredienser
Ovenstegte tomater
- 1 kg Tomater
- 1 spsk Rosmarin
- 1 spsk Timian
- 1 spsk Olivenolie
- 1/2 tsk salt (lille tsk)
Selve bolognesen
- 1 spsk Olivenolie
- 2 Løg
- 4 fed Hvidløg
- 1/2 Fennikel
- 200 g Squash
- 1 Gulerod
- 4 Portobello svampe
- 3 dl Grøntsagsfond
- 1,5 dl Grønne linser
- 1 tsk Oregano
- 2 spsk Tørret gærflager
- 2 spsk Balsamico eddike
- 1 knivspids Salt
- 1 knivspids Peber
Sådan gør du
Tomaterne
- Start med at tænde ovnen på 200 grader.
- I en mellem størrelse bradepande putter du olivenolie.
- Del alle tomaterne og put i fadet.
- Tilføj urterne og vende det hele sammen.
- Giv det 30 min i ovnen.
- Tomaterne skal blendes i enten en blender, foodprocessor eller med en stavblender. Men lad dem lige stå i 10 min inden du smider dem i blenderen ellers kan du nemt brænde dig (jeg taler af erfaringen).
Selve bolognesen
- Start med at rengøre: gulroden (og skrælle), squash, fennikel, hvidløg og løg.
- Jeg smed det hele i foodprocessoren, hvis du ikke har sådan en skal du have fat i rivejernet.
- Det hele kom i en stor gryde med lidt olivenolie på lav varme.
- Imens rengøre du portobello svampene og smider dem i foodprocessoren.
- Når grøntsagerne er faldet lidt sammen (ca 6-7 min i gryden) tilsætter du portobello svampene.
- Du skal tilsætter de blendet tomater, sammen med grøntsagsfond, grønne linser, oregano, tørret gærflager og balsamico eddike.
- Lad retten simre i 30 min.
- Smag til med salt og peber.
Hov skulle du have forslag til nye måder at skabe mere smag må du mere end gere skrive dem i en kommentar.
Mangler du lignende vegetar opskrifter? Her får du mine yndlings:
Svampe Bourguignon
Grøntsags cacciatore
Vegetar – Chili sin carne
Tak fordi du følger med her på min lille blog.
Hvis du skulle få lyst til at dele opskriften på denne vegetar pasta bolognese på de sociale medier ville jeg blive så utrolig taknemmelig.
Del meget gerne billeder hvis du laver en af mine opskrifter, det giver en lille madblogger så utrolig meget glæde 😉 Når i skriver kommentarer og beskeder fordi i kan lide opskriften bliver jeg så glad og får lyst til at lave en masse nye opskrifter til jer.
Så tak til dig for besøget, håber vi ses igen.
Du kan se flere billeder og følge med i min hverdag på min instagram profil (masser af have og mad i stories).
God madlavning.
Kathrine