Ovnbagte savoykål med miso og sesam

Nem og lækkert

Ovnbagte savoykål med miso er virkelig en skøn måde at få lidt kål ind i hverdagen.

Ved ikke om det er fordi jeg spiste for meget spidskål sidste år men jeg skal lige have en pause fra spidskål. Så jeg går og leder efter lidt andre måder at få spist lidt kål. Jeg får grøntsagskasser og i dem var der jo lige et savoykål. Så det fik en omgang miso og i ovnen og det smagte (i min verden) helt vildt godt. Det var en god forandring til spidskål og hvidkål, virkelig en skøn smag.

Jeg servede det for min mand som egentlig også mente det var en forbedring i forhold til bagt spidskål.

Når du bruger savoykålen på denne måde skal du huske at vaske savoykålet og lade det tørre. Start med at tage de yderste blade af.

ovnbagte savoykål

Miso er en bønne paste fra Japan og er lavet på fermenteret sojabønner, de kan dog indeholde lidt ris og korn/byg, men det skal stå på selve glasset. Det er mest kendt fra miso suppen men kan nemt bruges i andre retter.

Jeg bruger avokado olie da brændepunktet for olien er så højt men du kan nemt erstatte det med en anden type olie.

Jeg brugte hvide sesamfrø men du kan også bruge sorte.

Hvis du har lidt rester af citronsaft kan du nemt dryppe lidt henover skiverne, efter de er kommet ud af ovnen.

Laver du retten som tilbehør vil 2 skiver ca være nok per person, men hvis du har en sulten person i husholdningen skal du nok regne med 3 savoykål skiver.

ovnbagte savoykål

Ovnbagte savoy kål med miso paste

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 stemmer, gennemsnit: 5,00 ud af 5)
Af Kathrine Kristensen - Nor's mor Portioner: 4 personer
Prep Time: 5 min Cooking Time: 20 min

Ovnbagte savoykål med miso, smager så skønt! Det er virkelig en skøn måde at få lidt kål ind i hverdagen, uden at der smager for meget af kål. Nemt at lave og ret hurtigt at få noget sundt tilbehør.

Ingredienser

  • 1 savoy kål
  • 3 spsk miso paste
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 spsk vand
  • 1 spsk avokado olie (du kan nemt bruge en anden olie)
  • 2 tsk sesam frø
  • 1 knivspids salt

Instruktioner

1

Tænd ovnen på 180 grader.

2

Start med at dele kålen i 2, så deler du hver del i 2 igen, og det gør du en gang mere.

3

Sørge for at der er stilke med på hver del, da det er det der holder det samlet.

4

Læg kålskiverne på en bradepande.

5

I en lille skål blandes miso, citronsaft, vand, olie og salt.

6

Rør det godt sammen.

7

Miso blandingen pensles hen over kål skiverne.

8

Bages i 10 min i ovnen, hvorefter du tager kålskiverne ud og forsigtig vender dem.

9

Bages 10 min mere i ovnen.

10

Drys lidt sesam henover kålskiverne.

Tak fordi du følger med her på bloggen.

Del gerne billeder på de sociale medier hvis du laver en af mine opskrifter.

Tag, hashtag eller send billeder, jeg bliver så glad, når jeg får tilbagemeldinger fra jer.

Du må også meget gerne dele denne opskrift på ovnbagte savoykål på Facebook, Instagram eller Pinterest.

God madlavning

Kathrine

Skriv en besked

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *