Ovnbagt ørred med estragon creme og kartofler

Fisk er fantastisk

Rigtig nem fiskeret, super fin at server family style, så alle selv kan forsyne sig.

 

Estragon creme:

250 g creme fraiche (en halv bøtte)

5-6 stilke estragon

1 spsk sukker

1 spsk hvidvins balsamico

1 tsk bearnaise essen

Fisken:

1 ørred (ca 2 kg)

1/2 bundt dild

1 spsk hakket frisk timian

3-4 stilke estragon

1 citron

1-2 hvidløg

 

500 g kartofler

 

Start med at lave dressingen, hvis den får lov til at stå lidt smager den meget bedre. Jeg hakkede urterne i foodprocessoren og tilsatte resten af ingredienserne.

Husk at vaske fisken rigtig godt, brug kniven til at skrabe skællene af siderne og rids fisken. Krydderurterne hakkes fint, citronen skæres i skiver, hvidløg skæres i skiver og det hele ligges ind i fisken. Fisken ligges i et smut ovnfast fad og skal i ovnen 35 min ved 170 grader slukkes efterfølgende og lad den få eftervarmen i 1o min. Det afhænger selvfølgelig af størrelsen på fisken, så hvis din fisk er større eller mindre kan du se om fisken er færdig ved at teste om du nemt kan skindet eller benene af kødet.

Når fisken har været i ovnen i 15 min sætter du kartoflerne over, du kan teste om kartoflerne er færdig ved at tage en kniv og stikke den ned i en kartoffel og hvis kartoffel slipper kniven, dvs. falder af kniven er kartoflerne færdig.

Håber du nyder denne ovnbagt ørred med estragon creme og kartofler.

 

Skriv en besked

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *