Orzo pasta i cremet parmesan sauce med svampe

Orzo pastaret er perfekt til en kød fri dag.

Du får masser af smag i denne orzo pasta ret, den cremet parmesan sauce med smørstegte svampe og lidt lille hint af citronskal giver en næsten restaurant smagsoplevelse.

Hvad er din yndlingspasta??

Orzo ligger ihvertfald på en top 5 over pasta. Hvis det kommer som et chok så er Nors yndlings pasta dino pasta.

Orzo er for pasta hvad risotto er for ris. Ej okay måske ikke helt men tæt på. Orzo er en perfekt pasta til oste sauce fordi parmesan saucen kan hænge fast i alle de små stykker. Det er jo helt perfekt.

Det kan være lidt svært at få fat i orzo pasta her i dk men jeg har købt mine i Salling super i Aarhus. KaDeWe i Berlin har også orzo. Men du kan også bare bruge de mindste pasta du kan finde.

Citronskal giver denne ret et stort løft. Husk altid at købe øko eller ubehandlet citroner, hvis du har et par stykker der er ved at snart skulle bruges så plejer jeg at rive skallen og putte det i en bøtte og opbevare det i fryseren. På den måde har jeg næsten altid citronskal.

orzo pastaret

Der har været lidt stille på det sidste…

Ja I know men er sgu hårdt ramt. Er helt i knæ med allergi. Plus man ved man er ved at blive gammel når man ved at gå en tur kan flække en knogle. Så jeg humper rundt, arbejder fuldtid, alene med Nor og frk malamute(min mand er ude at rejse) og har en webshop. Så det er ikke fordi jeg ikke vil, der er bare ikke flere timer i døgnet. Men igen mange tak til alle jer trofaste læsere fordi i stadig følger med og laver mine opskrifter.  TAK

 

orzo pastaret

Orzo pasta i cremet parmesan sauce med champignon

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (12 stemmer, gennemsnit: 4,67 ud af 5)
Af Kathrine Kristensen - Nor's mor Portioner: 3-4 personer
Total Time: 25 min

Du får masser af smag i denne Orza pasta ret, den cremet parmesan sauce med smørstegte svampe og lidt lille hint af citron skal giver en næsten restaurant smagsoplevelse.

Ingredienser

  • 250 g orzo pasta
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk smør
  • 5 store champignon
  • 1,5 dl fløde
  • 30 g parmesan
  • 1,5 tsk citronskal
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 spsk hakket kørvel
  • 3 fed hvidløg
  • 1 dl hvidvin
  • Salt og peber

Instruktioner

1

Kog orzo med salt godt med vand.

2

Helst underkogte.

3

Vask og skær champignon i skiver.

4

På en varm pande putter du smør og champignon.

5

Lad champignon stege gyldent.

6

Tilsæt presset hvidløg lad det stege i et minut.

7

Put fløde, hvidvin og citronsaft i og kog op.

8

Tilsæt citronskal, kørvel, ost og de underkogte orzo.

9

Smag til med slat og peber.

10

Lad det hele koge op og servere.

Noter

Kørvel kan erstattes med persille.

orzo pasta ret

Er du mere til lidt sundt så kunne min one pot quinoa måske være noget?

one pot quinoa

Hvis du skulle få lyst til at dele min opskrift på orzo pasta i cremet parmesan sauce med champignon med på de sociale medier ville jeg blive så utrolig glad.

Del endelig gerne billeder hvis du laver en af mine retter, tag mig gerne.

Du kan se alle mine billeder på MIN instagram profil lige her.

God madlavning

Kathrine

Deltag i snakken

  1. Den smager så godt! Brugte godt nok pasta skruer i stedet men så god smag!

    1. Mad-bloggeren Author says:

      Det er jeg så glad for at høre! Mange tak for feedback!

      God dag!

  2. Ingredienslisten siger hakket kørvel men opskriften siger persille?
    Jeg bruger persille, så ser vi om ikke det bliver så lækkert som jeg regner med 😉

    1. Kathrine Kristensen Author says:

      Hejsa

      Jeg tænker det er en skrive fejl fordi jeg har tænkt at man nemt kunne erstatte med persille. Det er rettet 🙂 Tak for tilbagemeldingen!
      Kathrine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Close
Norsmor© Copyright 2022. All rights reserved.
Close
To the moon