Morgengrød der smager af brunkager

Lad os lige stoppe op og se den overskrift igen.

Jeg elsker brunkager, men hader at blive tyk. Derfor har jeg lavet denne fantastiske morgengrød så du får det bedste af 2!

Det er absolut ikke sidste gang jeg laver min jule morgengrød.

Alle krydderierne giver simpelthen en fantastisk smag og masser af varme. Den er så perfekt til den kolde vintertid.

Vores familie opskrift på brunkager er ret kendt blandt venner og familie den er nemlig den bedste jeg til dags dato har smagt. Defor da jeg skulle lave morgenmad i morges og havde lyst til at spise brunkager til morgenmad. Nu tænker du “Ej da ikke kage til morgenmad”. Jo jeg vil gerne spise kage til morgenmad hver dag.

Nåh men da det ikke er super sundt eller noget jeg bliver tynd af, er det jo ikke en holdbar løsning. Så derfor brugte jeg krydderierne fra brunkagerne til denne morgengrød. I stedet for brun farin og sirup fik den lidt kokos sukker.

Jeg var rigtig slem i dag så den fik lige en lille øko smør klat.

Glutenfri udgave: skal du bare bruge kun hirse og fjerne havregrynene.

Vegansk: Du spiser bare, i stedet for smør vil jeg måske bruge lidt mandelsmør.

 

Morgengrød der smager af brunkager

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 stemmer, gennemsnit: 5,00 ud af 5)
Portioner: 1 person

Ingredienser

  • 1 dl havregrød (plus/ minus svarer til en håndfuld)
  • 2 spsk hirse flager
  • 2,5 dl kogende vand
  • 1 tsk kokos sukker (måske en stor)
  • 1/2 tsk kanel
  • 1 knivspids nelliker
  • 1 knivspids kardemomme
  • lidt salt

Instruktioner

1

Put alle ingredienserne i en gryde.

2

Lad det koge op.

3

Når grøden er så tyk eller tynd som du synes den skal være så tager du den af varmen og spiser den.

 

Hvis du laver min opskrift så ville jeg blive glad hvis du tog et billede og taggede mig på Instagram.

Tak fordi du gad at læse med 🙂

Du må meget gerne dele min opskrift hvilket du nemt kan gøre herunder.

Skriv en besked

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *