Mine tulipaner – forår 2021

Da vi købte vores hus for 5 år (snart 6 år) siden, var der kun hæk og græs. De tidligere ejer var helt vilde med golf og ville helst ikke lave noget på huset. Vi har fundet golfkugler i hækken af flere omgang. Det betød også at det stadig er lidt nyt det hele træerne er ikke ret store og jeg mangler stadig at finde de helt rigtige placeringer til enkelte planter. Der mangler også enkelte planter i de forskellige sæsoner. Jeg satte en del tulipaner sidste år i mine højbede og de stå nu så smukt. De skal sættes i et andet bed, et rigtig bed i jorden, når de engang er færdige med at blomstre.

Mine tulipaner

Lige nu er det primært tulipanerne der er voldsomt flotte men hvis jeg kigger på mine have billeder fra sidste år så er de ca en måned bagud.

De første tulipaner som jeg har lagt på er mine pæon tulipaner og de fåes i mange farver og varianter. Alle der har været på besøg er helt vilde med dem. Min mor har fået et par enkelte med hjem og de holder sig rigtig flotte i ret lang tid.

IMG 6840 Mine tulipaner - forår 2021
min have - pæon tulipan

Denne tulipan på begge billeder oven over er Copper Image den er ikke lige så høj som mange af de andre er men den er så smuk.

min have - lyserød tulipan

Denne er en Angelique og den blide lyserøde farve er så smuk.

min have - lyserød tulipan
Min Have - pæon tulipan
Min have - pæon tulipan hvid
Min have - pæon tulipan
Min have- tulipaner

De næste her er mine absolutte yndlings tulipaner. Nemlig parrot tulipaner, papegøje tulipaner på dansk.

Jeg er næsten sikker på at det ikke er alle der er vilde med dem. Min mand synes de er grimme.

Er du til de enkelte tulipaner eller en helt anden slags?

Det jeg godt kan lide ved dem er de forskellige farver, det at de også skifter farve løbende går lidt mere liv i haven.

rainbow parrot 1 Mine tulipaner - forår 2021
IMG 9773 Mine tulipaner - forår 2021

Det er faktisk den samme tulipan (Rainbow parrot) på begge billeder over her. Det første billede er slutningen af maj og det sidste er fra start maj.

min have - lyserød tulipan
IMG 6915 Mine tulipaner - forår 2021
min have - lyserød tulipan

Denne tulipan over hedder Green wave, jeg har fået en lidt ny yndlings i haven nemlig i grønne og lyserøde blomster. Derfor har jeg også allerede bestilt flere af dem.

abricotparrot tulipan Mine tulipaner - forår 2021

Abricot parrot tulipanen er rigtig fin også og ret smuk i vasen.

IMG 9772 Mine tulipaner - forår 2021

Igen her er de 2 seneste billeder af den samme tulipan (abricot parrot). Det sidste billede er fra start maj og det over er fra i dag.

Jeg har som nævnt tidligere allerede bestilt nye der skal sættes i september. Hvis du skal have fat i de specielle slags kan det være en god ide at forudbestille allerede nu.

Det bedste tjek jeg har til at sætte nye løg er at huske at tage billeder af dine bed nu og gem dem så du kan se hvor der skal sættes nye løg. Du kan også sagtens have tulipaner i krukker.

Når du har plukket dine tulipaner og sat dem i vase, så husk at skifte vandet ofte og hvis du vil have dem til at holde længere så sæt dem køligt om natten.

Tak fordi du læser med håber det kunne give lidt inspiration til tulipaner i din have eller måske i krukker.

Hilsen Kathrine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Close
Norsmor© Copyright 2022. All rights reserved.
Close
To the moon