Mexikansk salat

70 / 100

Denne mexikansk salat er perfekt til aftensmad eller frokost fordi den er rigtig hurtigt at lave og har masser af smag. Den fungere også rigtig godt dagen efter som madpakke.

Nu vi er ved det mexikanske køkken så er der en diskussion omkring koriander. Enten elsker man det eller så hader man det. Jeg hører til den sidst nævnte gruppe. Men du kan jo altid selv tilføje koriander du kommer bare ikke til finde det i mine opskrifter. Jeg har under min graviditet og brudt grædende sammen fordi der var koriander i min guacamole.

Nu kan vi lige så godt starte den næste svære ting omkring mexikansk mad. Guacamole. Jeg ved ikke hvorfor alle danske opskrifter putter creme fraiche i guacamolen. Så er det mere en avokadocreme / avokadodip. Men det betyder jo jeg må lave en guacamole opskrift på le blog så vi kan rette op på den uorden 🙂

Jeg elsker at have forskellige tekstur i mine salater der kan jeg kun anbefale lidt tortilla chips til salaten det giver en skøn crunch.

Du kan med fordel også tilføje bønnerne i direkte sammen med kyllingestykker. Så sparer du lidt opvask.

mexikansk salat

Selvom majs på dåse er rigtig nemt så synes jeg faktisk at frosne majs smager bedre. Hvis det nu er sommer kunne man jo også bruge friske majs. Der koger du “bare” majskoblerne og skær majsen af.

Mexicansk salat

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 stemmer, gennemsnit: 4,75 ud af 5)
Salat Mexikansk
Af Kathrine Kristensen Portioner: 2 personer
Prep Time: 10 min Cooking Time: 15 min Total Time: 30 min

Denne mexikansk salat er perfekt til aftensmad eller frokost fordi den er rigtig hurtigt at lave og har masser af smag.

Ingredienser

  • Mexikansk krydderi
  • 1 tsk sød paprika
  • 1/2 tsk røget paprika
  • 1/2 tsk caynenne peber
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk spiskommen
  • 1/2 tsk salt
  • lidt frisk kværnet peber
  • Salat
  • 1 spsk oliven oile
  • 2 kyllingbryster
  • 2 hjertesalater
  • 1 rød peber i små stykker
  • 100g majs
  • 1 fint hakket rødløg
  • 1 dåse chilibønner
  • lidt tortilla chips

Instruktioner

1

Start med at rense kyllingebrysterne og skær dem i stykker.

2

På en pande hældes oliven olien på og de små kyllingestykker.

3

Når de begynder at blive fint stegte (ca 5 min) tilføjer du alle krydderierne.

4

Hvis det begynder at virke lidt tørt tilføj lidt vand.

5

Lad kyllingen stege færdig ca 10 min.

6

Varm chilibønner i en gryde.

7

I mens kyllingen steger færdig begynder du at ordne salaten og grøntsagerne.

8

Put salaten i bunden og fordel grøntsagerne og kyllingen oven på.

Noter

Du kan også tilføje creme fraiche, salsa, guacamole eller lidt cheddar ost til salaten.

Mexikansk salat

Tak fordi du følger med her på min lille blog.

Hvis du skulle få lyst til at dele denne opskrift på mexikansk salat på de sociale medier ville jeg blive så utrolig glad.

Del endelig gerne billeder hvis du laver en af mine opskrifter det giver en lille madblogger så utrolig meget glæde 😉

Du kan se alle mine billeder på min instagram profil lige her og følge lidt med i hvad jeg laver af mad i hverdagen.

God madlavning.

Kathrine

Skriv en besked

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *