Lun rosenkålssalat

Skøn, lækker og blid rosenkålssalat med bacon, æble, dadler og hasselnødder. Salaten er så nem at lave og den smager rigtig godt.

Her får du en salat der mætter rigtig godt og den er faktisk også utrolig blid i smagen, fordi den har fået lidt eftervarme fra panden. Varmen tager det lige det værste bitterhed der godt kan være i rosenkål. Så hvis du kender en der slet ikke vil spise rosenkål, kunne denne rosenkålssalat godt være en gateway.

Rosenkål er en super skøn vinterspise og hvis du er heldig at have dem i haven, så ser de også ret flotte ud det meste af vinteren.

Opskriftsdetajler:

Selvom det tager lidt længere tid at skære så bliver rosenkålen altså vildt flot at skære fint i hånden. Jeg er godt klar over at i en travl hverdag er det muligvis ikke muligt. Derfor kan du nemt bruge en foodprocessor og spare lidt tid.

Opskriften på denne rosenkålssalat er gluten fri og den er paleo venlig.

  • Hvis du ønsker at gøre opskriften keto venlig kan du nemt bare fjerne dadlerne.
  • Hvis du ønsker at gøre opskriften vegetar venlig fjern bacon og tilføj lidt kokos olie til en pande i stedet.

Jeg har drysset lidt persille på topppen af denne rosenkålssalat mest fordi det så godt ud på billedet. Det fungerede faktisk også ret godt da min mand og jeg spiste salaten efterfølgende.

Rosenkålssalat med bacon og æble

Rosenkålssalat

Rosenkålssalat med bacon og æble

4 fra 1 stemme
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 10 min
Samlet tid 20 min
Ret Aftensmad, Salat, Tilbehør
Køkken Dansk
Antal 2 personer

Ingredienser
  

  • 500 g Rosenkål
  • 150 g Bacon
  • 1 spsk Citronsaft
  • 1 tsk Æblecider eddike
  • 1 Æble
  • 4 Dadler
  • 20 g Hasselnødder

Sådan gør du
 

  • Start med at fjerne de yderste blade fra rosenkålen
  • Skær rosenkålen ret fint (kan også gøres lynhurtigt i foodprocessoren).
  • Bacon skæres i små stykker og steges på en panden.
  • Sluk for varmen og tilføj rosenkålen til panden.
  • Lad rosenkålen få det sidste eftervarme i 3-4 min.
  • Herefter tilføjes rosenkålen og bacon til en større skål.
  • Dryp citronsaft og æbleeddike over rosenkålen.
  • Tilføje fint hakket æble stykker og finthakket dadler på toppen.
  • Til sidst grov hakkes hasselnødderne og fordeles på toppen.
Keyword bacon, Rosenkål, salat, Sundt, Tilbehør
Kan du li' denne opskrift?Skriv en kommentar her

 

Mangler du lignende salatopskrifter? Her får du mine yndlings:

Salat med rosenkål, bønner og soltørret tomater
Græsk kartoffelsalat
Den mest smagfulde bønnesalat du nogensinde har smagt.

 

Tak fordi du følger med her på min lille blog.

Hvis du skulle få lyst til at dele opskriften på lun rosenkålssalat på de sociale medier ville jeg blive så utrolig taknemmelig.

Del meget gerne billeder hvis du laver en af mine opskrifter, det giver en lille madblogger så utrolig meget glæde 😉 Når i skriver kommentarer og beskeder fordi i kan lide opskriften bliver jeg så glad og får lyst til at lave en masse nye opskrifter til jer.

Så tak til dig / jer for besøget.

Du kan se flere billeder og følge med i min hverdag på min instagram profil.

God madlavning.

Kathrine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering




Close
Norsmor© Copyright 2022. All rights reserved.
Close
To the moon