Lucia snurre / safran snurre

59 / 100

Disse Luciasnurre er ikke helt typiske luciabrød, dog smager de fantastiske. De er luftige og fyldt med mandler og marcipan, hvis du serverer dem lune bliver det kun endnu bedre.

Luciabrød kommer fra Sverige, hvor de hedder “Lussekatte”. Luciabrød de serveres i forbindelse med Luciaoptog den 13. december.

lucia snurre

Da de var kolde nok til at kunne spises fik min mand spist 2 med det samme og sagde “DET ER DET BEDSTE DU NOGENSINDE HAR BAGT”. Jeg ved ikke om de er de bedste men lucia snurrene er vildt gode. Mine naboerne blev også udsat for smagning. Jeg har fået besked på at lave en opskrift færdig.

lucia snurre / safran bolle

Jeg har sat mel mængden lidt løst da den ene gang jeg bagte disse brugte jeg 750g og anden gang nærmere 800g, hvis du bruger rørmaskinen skal dejen gerne begynde at slippe kanterne. Så den hænger på dejkrogen. Hvis dejen efter 3 min ikke gør det skal du tilsætte mere mel.

Hvis du ælter den i hånden, skal du kunne ælte den uden hele din hånd er dækket i dej.

Lucia snurre / safran snurre

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 stemmer, gennemsnit: 5,00 ud af 5)
Af Kathrine Kristensen - Nor's mor Portioner: 18
Prep Time: 1 time 20 min Cooking Time: 15 min Total Time: 1 time 35 min

Disse Luciasnurre er ikke helt typiske luciabrød, dog smager de fantastiske. De er luftige og fyldt med mandler og marcipan, hvis du serverer dem lune bliver det kun endnu bedre.

Ingredienser

  • Dej
  • 4 dl mælk
  • 1/2 safran
  • 50 g gær
  • 75 g smør
  • 750-800 g mel
  • 1 tsk salt
  • 1 dl sukker
  • Fyld
  • 175 g marcipan
  • 50 g smør
  • 75 g sukker
  • 50 g mandler
  • Pensling
  • 1 æg

Instruktioner

1

Start med at smelte smøret i en lille gryde ved lav varme.

2

Tilsæt mælken til smøret, og lad det køle godt af.

3

Tilsæt gæren og rør godt rundt.

4

Safran kan knusses sammen med lidt af sukkeret, enten med ske på et skærebræt eller i en morter.

5

I en stor skål blandes alle de tørre ingredienser og safran sukkeret.

6

Ælt det hele grundig sammen (4-5 min ved mellem hastighed på rørmaskinen).

7

Lad dejen hæve i 30 min.

8

I en foodprocessoren puttes smør, marcipan, mandler.

9

Blend det hele sammen.

10

Rul dejen ud i en aflang firkant.

11

Smør marcipan massen ud på firkanten.

12

Fold den sammen på midten.

13

Skære strimler ud på ca 2-3 cm, fra midten af folden.

14

Herefter skæres der på midten af hver strimmel bortset fra 2 cm.

15

Snor de 2 ender i hver strimmel og snor det hele samlet.

16

Snor den bredeste ende rundt om en finger og når du når det den anden ende foldes den ind under bunden.

17

Sættes på en bageplade og hæves i 30-45 min.

18

Tænd ovnen på 180 grader.

19

Pensle med et pisket æg.

20

Bages til de er gyldne ca 15 min

Noter

Hav lidt ekstra mel klar til når du skal rulle dejen ud!

Tak fordi du følger med her på den lille blog.

Hvis du nu skulle få lyst til at dele min opskrift på lucia snurre ville jeg bliver så glad.

Og hvis du laver en af opskrifterne fra bloggen så del endelig billederne og tag mig mere end gerne. Det er så fedt når i sender billeder!

God madlavning

Kathrine

2 kommentarer

  1. Helle 14. december 2020 klokken 8:34

    Hvor er de smukke. Næsten for pæne til at spise.

    Svar
    1. Kathrine Kristensen 14. december 2020 klokken 8:37

      Hej Helle

      Det vil være synd de smager rigtig godt. Men jeg håber du vil synes de smager lige så godt som de ser ud 🙂

      God Jul
      Kathrine

      Svar

Skriv en besked

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *