Den bedste lasagne – hjemmelavet og fantastisk

Lasagne gør alle glade.

Denne lasagne smager så godt at min lille bror ønsker sig den i fødselsdagsgave. Det hele er lavet fra bunden, med en nem guide. Masser af smag og nemt at lave en stor portion.

Lasagne og jeg går langt tilbage. Det er en familie og børne klassiker. Jeg har endnu ikke mødt et barn som ikke elsker min lasagne. Det er bare den bedste lasagne fordi den er lavet fra bunde, og fordi den har en masser grøntsager i som er med til at give en helt fantastisk smag!

Lasagne kommer oprindeligt fra Italien og er blevet adopteret af danskerne i en gang i 80-90’erne. Hvilket jo er meget naturligt da vi elsker alt i lag 😛  hvem sagde lagkage?

Denne version ligger meget tæt på den originale udgave men der er lige en tand flere grøntsager i. Du kan i bund og grund selv prøve dig lidt frem alt efter hvilke grøntsager du gerne vil have i. Denne udgave har altid fungeret for mig.

Gør børnene glade og giv din samvittighed lidt ro med denne lækre sag.

Lasagne i sig selv kan godt være lidt tung, så hvis du server den sammen med en salat, virker dit måltid mere balanceret. Eller gør som min lille bror og bare spis et helt fad rent.

lasagne

Den bedste lasagne - hjemmelavet og fantastisk

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 stemmer, gennemsnit: 4,75 ud af 5)
Af Kathrine Kristensen - Nor's mor Portioner: 6 personer
Cooking Time: 45 min

Denne lasagne smager så godt at min lille bror ønsker sig den i fødselsdagsgave. Det hele er lavet fra bunden, med en nem guide. Masser af smag og nemt at lave en stor portion.

Ingredienser

  • 2 løg fint hakket
  • 2 fed hvidløg fint hakket
  • 50 g bacon
  • 3 revet gulerødder
  • 300 g champignoner skåret i skiver
  • 400 g hakket oksekød
  • 150 ml rødvin
  • 2 dåser flået hakket tomater
  • 1 tsk oregano
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk peber
  • -
  • 1 spsk smør
  • 1,5 spsk mel
  • 4 dl mælk
  • 20 g parmesan
  • lidt revet muskatnød
  • -
  • Lasagneplader
  • 200 g ost

Instruktioner

1

Tænd ovnen på 180 grader

2

Start med at lave kødsaucen.

3

Steg løg og hvidløg i en mellemstor gryde.

4

Tilsæt bacon og lad det blive lidt gyldnet.

5

Put gulerødder og champignoner i gryden.

6

Herefter tilsættes oksekød.

7

Når oksekødet er næsten brunt tilsættes rødvin.

8

Hæld de 2 dåser tomater i saucen.

9

Tilsæt oregano, salt og peber.

10

Lad saucen koge videre imens du begynder på den hvide sauce.

11

I en lille gryde smeltes smøret.

12

Tilsæt mel og lad det stege i gryde.

13

Herefter tilsættes der gradvis mælk, mens der røres rigtig godt rundt.

14

Kog saucen op under omrøring.

15

Put muskatnød og parmesan i saucen.

16

Find et stort fad klar.

17

Fordeles således kødsauce, lasagneplader, kødsauce, hvid sauce og gentag ind til der ikke er mere men sørg for at slutte med den hvide sauce.

18

Til sidst puttes der ost på toppen og fadet sættes i ovnen i 25 min.

Noter

Serveres med salat.

 

Hvis du er mega fan af lasagne så skulle du prøve min græskar lasagne.

efterår lasagne - græskar

 

Hvis du laver min opskriftlasagne så ville jeg blive glad hvis du tog et billede og taggede mig på Instagram.

Tak fordi du gad at læse med 🙂

Du må meget gerne dele denne opskriftlasagne hvilket du nemt kan gøre herunder.

 

Med venlig hilsen

Kathrine Kristensen

Skriv en besked

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *