Langtidshævet boller – lang hævning, ingen æltning

Langtidshævet boller

Langtidshævet boller er nemme hvis man bare husker tiden

nemme langtidshævet boller

ca 20 små boller

  • Gær (bare et lile hjørne er nok)
  • ca en liter vand
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk honning
  • mel

Start med at tage koldt vand og hæld det op, put gæren i og rør rundt indtil det er opløst. Put en 3-400 g mel i og rør rundt. Herefter til sættes salt og honning. Så skal du gradvist putte mere og mere mel i, indtil dejen sidder fast på skeen. Dejen skal når du har rørt rundt ikke falde sammen igen, men stadig være fugtig. Når dejen er fast sætter du den til hævning i min 16 timer max 24 timer. tilsæt 1-200 g mel og vend dejen rundt og lad den hæve i 2 timer mere. Herefter vendes dejen ud på bordet eller et stort skærebræt og deles i lige store stykker. Giv dem et enkelt rul inden de kommer på bagepladen. Jeg plejer først at tænde ovnen på 230 her og lader bollerne efterhæve imens. Skal bages til de er gyldne på toppen (se billede). Kommer meget an på størrelse og ovn

 

nemme langtidshævet boller

 

Skriv en besked

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *