Langtidshævet boller
Langtidshævet boller er nemme hvis man bare husker tiden.
De kræver ingen æltning og er perfekte til brunch i weekenden. De smager næsten af surdej men de er bare meget nemmere.
ca 20 små boller
- Gær (bare et lile hjørne er nok)
- ca en liter vand
- 1 tsk salt
- 1 spsk honning
- 550 g mel
Start med at tage koldt vand og hæld det op, put gæren i og rør rundt indtil det er opløst. Put en 350 g mel i og rør rundt. Herefter til sættes salt og honning. Så skal du gradvist putte mere og mere mel i, indtil dejen sidder fast på skeen. Dejen skal når du har rørt rundt ikke falde sammen igen, men stadig være fugtig. Når dejen er fast sætter du den til hævning i min 16 timer max 24 timer. tilsæt 200 g mel og vend dejen rundt og lad den hæve i 2 timer mere. Herefter vendes dejen ud på bordet eller et stort skærebræt og deles i lige store stykker. Giv dem et enkelt rul inden de kommer på bagepladen. Jeg plejer først at tænde ovnen på 230 her og lader bollerne efterhæve imens. Skal bages til de er gyldne på toppen (se billede). Kommer meget an på størrelse og ovn
Du får perfekte boller og du skal lave minimalt.