Laksetatar

Overraskende let og smager skønt

Det er en af de nemmeste og hurtigste forretter jeg nogensinde har lavet, så smager laksetatar oven i købet helt fantastisk.

Jeg har valgt at lave den af halvt fersk laks og halvt røget, hvilket giver en rigtig god smag både af laks men også lidt af den røget smag. Kan nemt bruges som både forret og hovedret.

Denne laksetatar er en utrolig let og frisk forret og det er legende let men meget velsmagende.

Hvis dild ikke lige er din kop te kørvel også bruges i stedet.

Husk at når du bruger fersk laks skal det have været frosset ned i 24 timer inden du bruger det.

Laksetatar

3-4 personer, dette afhænger af hvordan du anretter.

  • omkring 150 g koldrøget laks
  • omkring 150 g fersk laks
  • 2 skalotteløg  (de var meget små)
  • 1/2 bundt dild
  • en pakke flødeost
  • 2-3 avokadoer
  • 2 citroner
  • salt

Pynt

  • basilikum blade
  • balsamico glaze
  • dild

Start med at hakke løg og dild fint. Put det i en skål, herefter hakker du laksen, både den røget og den ferske. Alt efter hvad du er til, hakker du det fint eller groft. Den på billederne er hakket ret fint. Laksen puttes i skålen med krydderierne. Tilsæt saften fra den ene citron og salt. Rør godt rundt så løg og krydderurter er jævn fordelt. Sæt skålen med laks til side. Avokadoerne skal skæres i små stykker og i en skål hvorefter de skal have saften fra 1/2 citron og lidt salt.

Anretning:

Hvis du ikke har en anretter ring, så vil mit bedste forslag at servere det i et lille glas a la vand glas. Start med avokadoen og mas den lidt sammen inden du ligger laksen oven på. Laksemassen ligges på og du må gerne presse det lidt sammen. Derefter skal du lave kugler af fløde ost hvilket er lidt af et griseri men det ser godt ud. Tag en teskefuld flødeoste og rul den meget forsigtig rundt i dine håndflader. Jo koldere flødeosten er jo nemmere er det, den skal dog ikke være frossen. Lav 3 kugler til hver tallerken og placer dem rundt laksen (se billede), sæt lidt dild på toppen. Læg lidt hele basilikum blade rundt og slut af med et par dråber glaze eller hvis du kan lav et par cirkler.

 

 

Skriv en besked

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *