Koldhævet græskarbrød

Her får du opskriften på et skønt græskarbrød, det er et koldhævet grydebrød med græskar, græskarkerner, honning, lidt tørret frugt og hasselnødder. Et brød der overrasker med masser af smag og et perfekt efterårsbrød.

Hele haven er fyldt med græskar (lukusproblem) og jeg har lavet græskarpuré det skulle jo bruges til noget lækkert. Det blev til dette brød som min mand mente var det bedste brød jeg nogensinde har bagt. Nor kunne absolut også godkende det. Ooooog Storm (vores golden doodle) spiste næsten hele brødet fra køkkenbordet, da jeg lige skulle over med noget til vores nabo. Så antager han har godkendt det. Det kom også et græskarbrød med min mand på arbejde og der var vist også ret stor begejstring for brødet. Især duften og smagen fra græskarbrødet er ret  såskøn.

græskarbrød

Hvordan laver man græskarpuré?

1 græskar

1 spsk olie

1/2 tsk salt

Start med at tænde ovnen på 200 grader.

Skære græskaret op i mindre stykker og fjern kernerne, jeg beholder skrællen på.

Pensle med lidt olie og jeg drysser lidt salt på.

Bages i ovnen i 35 min og lade det køle.

Tag alt kødet ud af græskar med en spiseske og mos det med en gaffel.

Hvis du vil have det endnu finere kan du hive en stavblender frem.

græskarbrød

Opskrift detaljer til græskarbrød:

Jeg brugte rosiner og abrikoser som tørret frugt, man kunne nok godt bruge tørret æbler eller appelsiner. Du får nok en anden smag, men det er en mulighed.

Jeg havde lavet brødet som et græskar fordi det var lidt sjovt men det behøver man altså ikke. Det gør det kun lidt mere besværligt hvis jeg skal være ærlig. Men det er 4 snore som er under dejen og hvis det skal være nemt også under et stykke bagepapir. Snorene bindes på toppen som på det andet billede.

Du også nemt bruge andre slags nødder eller kerner. Mandler, solsikkekerner er også muligheder.

græskarbrød

Græskarbrød

Et fantastisk efterårsbrød med skøn smag.
4.50 fra 2 stemmer
Ret Bagværk, Brød
Køkken Dansk
Antal 1 brød

Ingredienser
  

  • 10 g gær
  • 300 ml vand
  • 450 g mel
  • 1/2 tsk salt
  • 150 g græskar pur
  • 2 spsk honning
  • 20 g græskarkerner
  • 20 g hasselnødder
  • 60 g blandet tørret frugt
  • 1 tsk kardemomme
  • 50 g mel

Sådan gør du
 

  • Start med at opløses gæret i vandet i en mellem størrelse skål (jeg brugte en margrethe skål med låg).
  • Tilføj 450 g mel, salt, græskar pure, græskerner, honning, hakket hasselnødder, blandet tørret frugt (jeg brugte abrikos og rosiner) og kardemomme.
  • Rør godt rundt.
  • Sæt i køleskabet i 12 til 24 timer.
  • Når du skal bage dejen skal du tage den ud før du skal bage den gerne 1 til 2 timer før.
  • Vend og ælt dejen i de sidste 50 g mel.
  • I en støbejernsgryde med bagepapir i bunden, lægges dejen til hævning gerne med låg.
  • Når den har stået i 1 time (minimum) sætter du gryden i ovnen med låg.
  • Tænd ovnen på 250 grader varmluft og bag brødet i 35 min.
  • Efter de 35 min tager du låget af og bager videre i 15 min ved 225 grader varmluft.
  • Tjek om brødet er flot gyldent ellers bag videre til gylden top. (Der er forskel på ovne=
Keyword Bagværk, Brød, Efterår, Græskar
Kan du li' denne opskrift?Skriv en kommentar her

Mangler du lignende? Her får du mine yndlings efterårsopskrifter:

Lun rosenkålssalat
Pumpkin spice snegle
Kartoffelsuppe med bacon og pesto
Rødbedesalat med grønkål og parmesan

Tak fordi du følger med her på min lille blog.

Hvis du skulle få lyst til at dele denne opskrift på græskarbrød på de sociale medier ville jeg blive så utrolig taknemmelig.

Del meget gerne billeder hvis du laver en af mine opskrifter, det giver en lille madblogger så utrolig meget glæde 😉 Når i skriver kommentarer og beskeder fordi i kan lide opskriften bliver jeg så glad og får lyst til at lave en masse nye opskrifter til jer.

Så tak til dig for besøget, håber vi ses igen.

Du kan se flere billeder og følge med i min hverdag på min instagram profil (masser af have og mad i stories).

God madlavning.

Kathrine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering




Close
Norsmor© Copyright 2022. All rights reserved.
Close
To the moon