Utrolig let at lave og meget smagfuld.
Denne kartoffelsuppe er en perfekt til kolde vinterdage og smagen er for vild. Cremet konsistens, med bacon og pesto er perfekt comfort food til kolde vinter dage.
Jeg lover at denne suppe er fantastisk og hvis du kun skal lave en af mine opskrifter så synes jeg du skal prøve denne her. Den er muligvis en lille smule italiensk inspireret og er helt perfekt om vinteren.
Selv Nor og min mand var helt oppe at køre over denne kartoffelsuppe med bacon og pesto. Det er en opskrift jeg har lavet rigtig meget da jeg boede alene, fordi den er let at lave og smager så godt. Aftensmad der er klar på 25 min og ikke kræver ret meget arbejde er win win. Især efter jeg blev mor og arbejder fuldtid er nem aftensmad en god ting.
Du kan nemt bruge en købe pesto i stedet for at lave den selv. Det gør opskriften endnu lettere at lave og perfekt til hverdagen.
Du kan lave pesto i en morter eller i en blender. Der er noget lidt specielt over at lave pestoen i en morter. Meeeeeeen det er også meget overskudsagtig. Men hvis du har ekstra tid en dag vil jeg anbefale du starter med pinjekerner, basilikum blade, olie og til sidst parmesan.
Kartoffelsuppen fungere også dagen efter så du kan roligt lave en stor portioner.
Jo mindre stykker du skærer kartoflerne i jo hurtigere er denne kartoffelsuppe færdig.
Tjek om kartoflerne er kogt færdig inden servering, da størrelser kan være forskellige, jeg foretrækker helt små stykker. Så bliver maden hurtigere færdig og jeg føler jeg spiser mere. Lidt ligesom med click mix slik, jeg spiser samme mængde slik målt i gram men fordi de er så små føles det som mere.
Når du er ude og handle ind til denne kartoffelsuppe, vil det være en god ide at vælge ikke nye kartofler. Du vil få en mere cremet suppe, da nye kartofler har knap så meget stivelse i dem.

Kartoffelsuppe med bacon og pesto
Udstyr
- Skærebræt
- Gryde
- Kniv
Ingredienser
- 150 g bacon
- 5 mellem størrelse kartofler
- 2 løg
- 5 dl vand
- 1 dl fløde
- 2 tsk pesto
- 1 tsk æbleeddike
- 1/2 tsk salt
- Lidt frisk kværnet peber
Sådan gør du
- Start med at hakke løg og bacon.
- Skær kartofler i små stykker.
- I en mellemstor gryde (ca 5 L) steges løg og bacon, til løg er bløde.
- Tilsæt kartofler og lad det stege i et par minutter.
- Herefter tilsættes vand, fløde og æbleeddike.
- Lad det hele koge op og tilsæt pesto, salt og peber.
- Suppen skal koge ihvertfald 10 min efterfølgende.
Tak fordi du følger med det betyder rigtig meget.
Hvis du laver min kartoffelsuppe med bacon og pesto må du meget gerne tage billeder og dele med mig.
Ooooog hvis du kunne lide opskriften på denne kartoffelsuppe må du da meget gerne dele den på de sociale medier, jeg bliver så glad når det sker!
Følg med på min Instagram.
God madlavning
Kathrine
Den var altså rigtig god. Overraskede mig positivt.
Skøn suppe