Bagværk/ Kage/ Opskrift/ Opskrifter/ Sommer

Jordbærtærte med marcarpone creme og mørk chokolade

jordbærtærte

Jeg elsker jordbærtærte.

Denne jordbærtærte blev jeg umenneskelig tilfreds med. Mascarponecremen, danske jordbær, den mørkechokolade og marcipanen er jo den perfekte kombi. Det er den perfekte sommer kage.

Åhhhh jordbærtærte du er så lækker! Du smager så godt!

Problemet er bare jeg har lyst til at spise dig hver dag.

Denne jordbærtærte er ikke helt den klassiske, men har fået et twist med mascarpone cremen. Den består af en tærte dej med mandelmel, en bagt marcipan creme oven på tærtedejen. Som bliver dækket af mørk chokolade, det hele køles. Herefter kommer der en skøn mascarpone og vanilje creme oven på. Til sidst afsluttes kagen med friske danske jordbær og der er ikke et øje tørt.

 

De første jordbær er klar fra haven og det er derfor på sin plads med jordbærtærte.

For at lave min deko af jordbærtærten startede jeg med at skære alle de rengjorte jordbær i skiver. De største blev lagt yderst i en cirkel langs kanten. Derefter blev de mindre og mindre.

jordbærtærte

Jordbærtærte

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
Serves: 8-10 personer
Cooking Time: 2 timer

Ingredients

  • 100 g mandler
  • 170 g hvedemel
  • 75 g flormelis
  • 130 g smør
  • 1 æg
  • 100 g smør
  • 100 g sukker
  • 75 g marcipan
  • 2 æg
  • 40 g hvedemel
  • 75 g mørk chokolade, hakket fint
  • 250 g mascarpone
  • 250 ml piskefløde
  • korn af 1 vaniljestang
  • 2 spsk. sukker
  • 300 g jordbær

Instructions

1

I en foodprocessor puttes mandler og blendes til mel.

2

Tilsæt hvedemel, flormelis, smør og et æg i foodprocessoren.

3

Blend indtil dejen har samlet sig og der ikke er klumper af smør, min tog ca 5 min.

4

Sæt dejen på køl i en halv time.

5

Tag dejen ud

6

Tænd ovnen på 180 grader.

7

Mas dejen ned i et stort tærtefad.

8

Bages den i ca 10 min.

9

Imens den bager tager du fat i foodprocessoren igen.

10

Her puttes 100 g smør, 75 g marcipan, 2 æg og 40 g hvedemel.

11

Blend det indtil det er en cremet masse.

12

Når tærte bunden har bagt i 10 min, hældes marcipan massen på.

13

Det skal bage i 20 min ved 170.

14

Put det fint hakket chokolade oven på den varme tærte.

15

Gør det med det samme den komme ud af ovnen,

16

Lad den køle helt af (gerne køleskab), imens den står i køleskabet kan du gøre jordbærerne klar.

17

Pisk fløden, sukker og vanilje først.

18

Tilsæt så mascarpone og pisk igen.

19

Smør macarponecremen på den kølige tærtebund.

20

Pynt med jordbær.

 

Så mangler der vist også en undskyldning, denne opskrift har været klar i lidt over en uge. Men jeg har ikke haft overskud til at sætte mig ned og skrive den ind. Det har jeg nu, mandag aften blev der skrevet opskrifter ind, og de bleb planlagt. Jeg planlagede også fb opslag som en gal. Det der fuldtidsjob tager også lidt tid, det gør Nor også. Så derfor kom opskriften først nu. Undskyld.

 

Lige nu er hyldeblomsten også i fuld flor og du finder en opskrift på hyldeblomstsaft lige her.

 

 

Hvis du laver min jordbærtærte så ville jeg blive glad hvis du tog et billede og taggede mig på Instagram/Pinterest/Facebook.

 

Hvis du deler dit billedet og tagger mig, deler jeg gerne dit billede på min story.

Tak fordi du gad at læse med 🙂

Hvis du deler min opskrift på jordbærtærte vil du gøre mig så glad og det er bare et lille klik.

Med venlig hilsen

Kathrine

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply