Fordi jordbær galette er perfekt til sommeren.
Galette er den dovnes hjemmebagers yndlings tærte. Denne jordbær galette smager fantastisk og er noget nemmere at lave.
Jordbær og balsamico sammen er fuldstændig skøn, når mascarpone bliver tilføjet med bliver det en ret vild dessert.
Grunden til at denne ret har fået en hurtig dessert, er fordi der er en snyde metode til jordbær galette. Nemlig købt tærtedej. Jo jeg sagde /skrev det. Hvis du har travlt og stadig vil lave en flot dessert, så er dette en nem og lækker måde at gøre det på.
Hvis du nu er helt i tidspres så skal du have fat i et glad syltetøj og balsamico glaze. Det er nemlig begge 2 allerede kogt ind.
Men jordbær galette smager bedre hvis du laver den fra bunden.
Hov du kan jo også nemt lave den til hindbær galette.
Start med at lave dejen til galetten. Bland mel, sukker og salt sammen. Put det kolde smør i og smuldre det i de tørre ingredienser. Tilsæt det kolde vand 1 spsk af gangen indtil dejen samler sig. Sæt den på køle i en time. Skær jordbærrene i små stykker og put dem i en gryde med 100 g sukker, balsamico og lidt salt. Lad det koge indtil næsten al væsken er væk. Bland mascarpone, æggeblomme, sukker, vanilje og citronskal. Tag den kolde dej ud af køleskabet og rul den lige så blidt ud i en cirkel Tænd ovnen på 180 grader. Smør mascarpone cremen put med ca 2-3 cm til kanten. Hæld jordbær massen på midten. Fold kanterne op og tryk hjørnerne godt sammen. Pensel med æg der er rørt sammen og drys med sukker. Bages i 30-40 min eller til dejen begynder at blive gylden.Jordbær og balsamico galette
Ingredienser
Instruktioner
Vil du hellere lave en rabarber udgave så har jeg en opskrift på det lige her.
Hvis du laver min jordbær galette så ville jeg blive glad hvis du tog et billede og taggede mig på Instagram/Pinterest/Facebook.
Hvis du deler dit billedet og tagger mig, deler jeg gerne dit billede på min story, @norsmor eller med #norsmor
Tak fordi du har lyst til at læse med ?
Hvis du deler min jordbær galette opskrift vil du gøre mig utrolig glad og det er bare et lille klik.
Med venlig hilsen
Kathrine