Italiensk salat ūü•ē

Hjemmelavet italiensk salat med √¶rter, guler√łdder og asparges.

Det har altid undret mig hvorfor denne salat hedder italiensk salat? Fordi der er ikke nogen af smagene, der minder s√•n rigtig om Italien. T√¶nker det m√•ske er fordi farverne p√• gr√łntsagerne, n√¶sten er de samme som det italienske flag gr√łn, hvid og r√łd. Det er jo en klassisker i det danske k√łkken og s√• vidt jeg ved ikke andre steder i verden.

italiensk salat

Italiensk salat er et must p√• de fleste frokostborde, og en typisk dansk spise. Jeg kan faktisk ikke lide k√łbe italiensk salat. Mit bedste bud er at det er fordi den er ret tung (meget mayo). Min mand havde f√łdselsdag og √łnskede sig det store frokostbord. Jeg lavede denne italienske salat og den blev serveret og spist helt op. Den er blevet godkendt af den vestjyske familie hvilket er ret stort.

italiensk salat

Opskrift detaljer til italiensk salat:

Den smager endnu bedre hvis den lige f√•r en time i k√łleskabet.

Du kan lave opskriften med r√• √¶rter og guler√łdder hvis du er til mere bid.

For√•rsl√łg kan undv√¶res, eller erstattes af lidt fint hakket r√łdl√łg.

Opskriften kan laves vegansk ved at bruge vegansk mayo, en havre creme fraiche og bruge sukker i stedet for honning.

italiensk salat

Italiensk salat

Hjemmelavet italiensk salat med √¶rter og guler√łdder
5 fra 1 stemme
Forb. tid 10 min
Samlet tid 10 min
Ret Tilbeh√łr
K√łkken Dansk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 150 g guler√łdder
  • 150 g √¶rter
  • 3 asparges
  • 1 for√•rsl√łg

Dressing

  • 1/2 dl creme fraiche
  • 1/2 dl mayo
  • 1/2 tsk √¶blecidereddike
  • 1 knivspids sennep (jeg brugte en grov sennep)
  • 1/2 tsk honning
  • 5 dr√•ber citronsaft
  • 1 knivspids salt
  • lidt frisk kv√¶rnet peber

S√•dan g√łr du
 

  • Skr√¶l og sk√¶r guler√łdderne fint.
  • Asparges sk√¶res i sm√• fine stykker.
  • Kog guler√łdder i max 1-2 min.
  • Tils√¶t √¶rter kog max 1-2 min
  • Put asparges i gryden med kogende vand, lige inden du h√¶lder vandet fra.
  • Lad gr√łntsagerne blive s√• t√łrre som muligt.
  • I en sk√•l blandes creme fraiche, mayo, √¶blecidereddike, sennep, honning og citronsaft.
  • Hak for√•rsl√łget fint og tils√¶t i dressingen.
  • De kogte gr√łntsager blandes i dressingen.
  • Smag til med salt og peber (kan v√¶re du kan lide mere salt end mig).
  • Kan serveres med det samme men smager lige lidt bedre med en time i k√łleskabet.
Keyword Frokost, Påske
Kan du li' denne opskrift?Skriv en kommentar her
Mangler du lignende opskrifter? Her får du mine yndlings:
Pastasalat med kylling, pesto, rucola og serrano skinke
Kyllingesalat med hjertesalat og estragon
Sommer kartoffelsalat

Tak fordi du f√łlger med her p√• min lille blog.

Hvis du skulle få lyst til at dele opskriften på italiensk salat på de sociale medier ville jeg blive så utrolig taknemmelig.

Del meget gerne billeder hvis du laver en af mine opskrifter, det giver en lille madblogger s√• utrolig meget gl√¶de ūüėČ N√•r i skriver kommentarer og beskeder fordi i kan lide opskriften bliver jeg s√• glad og f√•r lyst til at lave en masse nye opskrifter til jer.

S√• tak til dig for bes√łget.

Du kan se flere billeder og f√łlge med i min hverdag p√•¬†min instagram profil.

God madlavning.

Kathrine

 

Deltag i snakken

  1. 5 stars
    God italiensk salat

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Close
Norsmor© Copyright 2022. All rights reserved.
Close
To the moon