Italiensk salat 🥕

Hjemmelavet italiensk salat med ærter, gulerødder og asparges.

Hvorfor denne salat hedder italiensk salat, ved jeg virkelig ikke fordi der er ikke nogen af smagene der minder sån rigtig om Italien. Tænker det måske er fordi farverne på grøntsagerne næsten er de samme som det italienske flag grøn, hvid og rød.

italiensk salat

Italiensk salat er et must på de fleste frokostborde, og en typisk dansk spise. Jeg kan faktisk ikke lide købe italiensk salat. Mit bedste bud er at det er fordi den er ret tung (meget mayo). Min mand havde fødselsdag og ønskede sig det store frokostbord hvor denne salat blev serveret og spist helt op. Så den er blevet godkendt af den vestjyske familie hvilket er ret stort.

italiensk salat

Opskrift detaljer til italiensk salat:

Den smager endnu bedre hvis den lige får en time i køleskabet.

Du kan lave opskriften med rå ærter og gulerødder hvis du er til mere bid.

Forårsløg kan undværes, eller erstattes af lidt fint hakket rødløg.

Opskriften kan laves vegansk ved at bruge vegansk mayo, en havre creme fraiche og bruge sukker i stedet for honning.

italiensk salat

Italiensk salat

Hjemmelavet italiensk salat med ærter og gulerødder
5 fra 1 stemme
Forb. tid 10 min
Samlet tid 10 min
Ret Tilbehør
Køkken Dansk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 150 g gulerødder
  • 150 g ærter
  • 3 asparges
  • 1 forårsløg

Dressing

  • 1/2 dl creme fraiche
  • 1/2 dl mayo
  • 1/2 tsk æblecidereddike
  • 1 knivspids sennep (jeg brugte en grov sennep)
  • 1/2 tsk honning
  • 5 dråber citronsaft
  • 1 knivspids salt
  • lidt frisk kværnet peber

Sådan gør du
 

  • Skræl og skær gulerødderne fint.
  • Asparges skæres i små fine stykker.
  • Kog gulerødder i max 1-2 min.
  • Tilsæt ærter kog max 1-2 min
  • Put asparges i gryden med kogende vand, lige inden du hælder vandet fra.
  • Lad grøntsagerne blive så tørre som muligt.
  • I en skål blandes creme fraiche, mayo, æblecidereddike, sennep, honning og citronsaft.
  • Hak forårsløget fint og tilsæt i dressingen.
  • De kogte grøntsager blandes i dressingen.
  • Smag til med salt og peber (kan være du kan lide mere salt end mig).
  • Kan serveres med det samme men smager lige lidt bedre med en time i køleskabet.
Keyword Frokost, Påske
Kan du li' denne opskrift?Skriv en kommentar her
Mangler du lignende opskrifter? Her får du mine yndlings:
Pastasalat med kylling, pesto, rucola og serrano skinke
Kyllingesalat med hjertesalat og estragon
Sommer kartoffelsalat

Tak fordi du følger med her på min lille blog.

Hvis du skulle få lyst til at dele opskriften på italiensk salat på de sociale medier ville jeg blive så utrolig taknemmelig.

Del meget gerne billeder hvis du laver en af mine opskrifter, det giver en lille madblogger så utrolig meget glæde 😉 Når i skriver kommentarer og beskeder fordi i kan lide opskriften bliver jeg så glad og får lyst til at lave en masse nye opskrifter til jer.

Så tak til dig for besøget.

Du kan se flere billeder og følge med i min hverdag på min instagram profil.

God madlavning.

Kathrine

 

Deltag i snakken

  1. 5 stars
    God italiensk salat

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering




Close
Norsmor© Copyright 2022. All rights reserved.
Close
To the moon