Min lille efterårssuppe er italiensk inspireret, den er fyldt med grøntsager og smager fantastisk. Det er da helt vildt win-win, mere af det tak!
Denne efterårssuppe er helt utrolig nem at lave. Det er ikke mange minutter du skal bruge for at få lavet den klar til at den bare kan koge. Den har en rigtig god og cremet smag og passer perfekt til de kolde dage i vinter månederne.
Det er en ret enkel opskrift men det smager overraskende godt, det er blevet en yndlings hverdagsret herhjemme, netop fordi den er så let at lave. Nor nægter at spise kålen, men han er helt vild med suppen hvis jeg fjerner kål stykkerne. Jeg har lært af mine fejl, derfor er opskriften også som den er hvor jeg først tilsætter grønkålen lige inden servering, så jeg lige kan nå at tage en portion uden kål til Hr Norsen, men når man er 4 år gammel så er det vel okay. Jeg kan stadig lokke hulk smoothie (grøn smoothie) i ham, fyldt med grønkål eller spinat. Så han får sit daglige grønne.
Grønkålen er så lækker lige nu og den er dansk de fleste steder du køber den. Det er nu det er det perfekte tidspunkt at spise den.
Opskriften er også keto venlig, hvis du gerne vil have endnu lavere kulhydrater i kan du halvere mængden af løg.

Fif til opskriften på efterårssuppe:
- Hvis du ikke kan finde grønkål kan du nemt bruge palmekål.
- Du kan bruge grøntsags fond fremfor kylling.
- Lidt fint hakket squash smager og ret godt i suppen.
- Den smager også godt dagen efter og på madpakke.
- Hvis du vil gøre det lettere så køb hakket grønkål.
- Har du fået købt kyllingebryst og ikke hakket kylling, kan du nemt selv hakke det i en foodprocessor.
Så er der også kommet et billede på denne opskrift. Det tog lige et par dage.
Fantastisk efterårssuppe - keto
Denne suppe er italiensk inspireret, den er fyldt med grøntsager og smager fantastisk. Det er da helt vildt win-win, mere af det tak!
Ingredienser
- 1 lille løg
- 1 fed hvidløg
- 1 tsk olie/ smør
- 400 g kylling (hakket)
- 1 lille squash
- 250 g grønkål (palmekål)
- 1 dl fløde
- 3 dl vand
- 1 kylling fond
- 1 spsk æble cider eddike
- 1/2 tsk revet muskatnød
- 60-100 g serrano skinke
- salt og peber
Instruktioner
Tænd ovnen på 200 grader.
På en bageplade ligger du serrano skinken ud i skiverne.
Løg og hvidløg skal hakkes fint.
Vask, skær stilken af og hak grønkålen i mellem størrelse stykker.
Find en semi stor gryde frem.
Steg løg og hvidløg i smøret.
Tilsæt hakket kyllingekød.
Hakke squash i mindre stykker og put i gryden.
Lad det stege til kyllingen skifter farve.
Herefter tilsætter du fløde, vand, kylling fond, æble cider eddike og muskat nød.
Serrano skinken bages i ca 5-10 min, til den er sprød.
Lad det hele koge op og tilsæt 5 min inden servering grønkål til suppen.
Rør rigtig godt rundt.
Smag til med salt og peber.
Serveres med fint hakket serrano skinke på toppen.
Tak fordi du følger med her på den lille blog.
Hvis du nu skulle få lyst til at dele min opskrift på denne lækre italiensk inspireret efterårssuppe ville jeg bliver så glad.
Og hvis du laver en af opskrifterne fra bloggen så del endelig billederne og tag mig mere end gerne. Det er så fedt når i sender billeder!
God madlavning
Kathrine