Hjerne vitaminer

Hvordan holder du dig frisk i hovedet til en lang arbejdsdag?

I dette indlæg fortæller jeg om hvilke hjerne vitaminer jeg tager for at kunne få min hjerne til at fungere og hvad er vigtigere hvorfor?

Jeg vil gerne starte med at sige ingen af disse vitaminer er noget jeg er blevet betalt for at skrive om men er nogen jeg bruger når for at holde min hjerne vedlige. Især omkring eksamens perioder, store arbejdsopgaver og i situationer hvor jeg har mange bolde i luften, er det nødvendigt med ekstra føde til hjernen. Det er hellere ikke alle der skal indtages i pilleform. Hvis jeg kender til andre muligheder (læs billigere muligheder) så skal jeg nok skrive dem. Jeg er ikke læge og hvis du har sygdomme skal du selvfølgelig snakke med din læge inden du begynder at tage piller. Jeg vil anbefale du starter med en af disse hjerne vitaminer og prøver dig frem. Husk at følge doseringerne.

 

Bacopa

Dette stof kommer fra Brahmi planten, som stammer fra Indien. Dette stof er med til at forbedre dine evner til at lagre information, altså din evne til at lære. Stoffet bliver også brug til at behandle Alzhemier med. Det har som bonus en evne til at mindske stress. Man undersøger stoffets effekt i behandlingen af ADHD.

 

Ashwagandha

Er fra denne lille plantes rod. Du har sikkert set den i et supermarkedet. Oftest er denne at finde i pulverform. Så den er nem lige at putte i en smoothie. Egenskaber fra denne rod menes at give øget evne til at koncentrere sig. Jeg har ikke kunne finde nogen form for forskning der viser om dette er korrekt.

 

Rhodiola

Bedre kendt som Rosen rod. Den nemmeste måde at få rosen rod er i te breve. Virker beroligende på sind og kroppen, men er også med til at bekæmpe træthed.

 

L-Tryptophan

Er blandt byggestenene til serotonin og hormonet melatonin. Serotonin er det stof der gør at vi kan føle glæde, lykkepiller går også ind og påvirker serotonintransporteren. Melatonin er det stof der gør at vi sover og bedre kan slappe af. Især for mig som lider af søvnløshed

læs mere her

 

L-Tyrosin

Er en amino syre, som er forløber for neurotransmitteren dopamin. Dopamin er det stof i hjernen der gør at vi føler kærlighed. Dette stof er brugt til at behandle overtræthed. Det har også vist sig at have en effekt på dit stofskifte. Her vil jeg råde til at prøve at følge doseringen i en uge og se hvordan du har det.

 

Dette er min guide til de hjerne vitaminer jeg bruger. Du får de bedste resultater hvis du blander disse med sund kost, motion (gåtur og yoga tæller også), frisk luft og sollys. Derudover er mit bedste råd at arbejde i 25-55 min også tage 5 min pause.

Så er du klar til eksamen eller store arbejdsopgaver som kræver mange timers intensiv arbejde.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Close
Norsmor© Copyright 2022. All rights reserved.
Close
To the moon