🌶️ Hjemmelavet vegetar chili 🌶️ – Chili sin Carne

Denne vegetar chilli er sprængfyldt med grøntsager og den smager som en chili skal. Den er ikke en chili con carne bare uden kød, dette er en vegetar chili.

Fordi i min normale chili con carne er der chokolade og andre ingredienser der passer til kød. Nej den er lavet kun til grøntsager, hvilket jeg synes gør den endnu bedre. Så er det en chili sin carne nej ikke helt. Men vil mene denne er en bedre udgave.

Der er så mange grøntsager i, så forbered dig på at skulle have den store grøntsagskniv frem. Dette er en relativ stor portion, så du har også til frokost og til aftensmad dagen efter. Men heldigvis er det jo en ret sund ret.

hjemmelavet vegetar chili - chili sin carne

Du kan lidt selv vælge hvilke bønner du vil have i, jeg har brugt sorte og røde kidney bønner.

Du kan servere retten med ris, bulgur, kartoffel mos eller en anden grøntsagsmos.

Hvis du vil have anden topping kan det være lidt avokado, lidt cheddar ost, creme fraiche, lime eller tortilla chips (blå eller almindelige).

Hvis du ikke er så god til spicy retter kan du også halvere chili, caynenne peber, chili flager og servere med creme fraiche det gør retten lidt mere mild.

hjemmelavet vegetar chili - chili sin carne

Retten kan fint holde sig i køleskabet til dagen efter og krydderier smager næsten endnu bedre dag 2.

hjemmelavet vegetar chili - chili sin carne

Hjemmelavet vegetar chili - Chili sin Carne

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (9 stemmer, gennemsnit: 4,67 ud af 5)
Vegetar
Af Kathrine Kristensen - Nor's mor Portioner: 8 personer
Prep Time: 15 min Cooking Time: 35 min Total Time: 50 min

Denne vegetar chilli er sprængfyldt med grøntsager og den smager som en chili skal. Den er ikke en chili con carne bare uden kød, dette er en vegetar chili

Ingredienser

  • 1 tsk olie
  • 1 lille knoldselleri
  • 2 gulerødder
  • 2 rød peber
  • 1 sød kartoffel
  • 3 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 3 friske chilier (mellem stærke)
  • 2 dåser flået hakket tomater
  • 2 dåser bønner
  • 1 dl røde linser
  • 1 tsk spidskommen
  • 1/2 tsk chili flager
  • 1 tsk sød paprika
  • 1/2 tsk røget paprika
  • 1 tsk oregano
  • 1/2 caynenne peber
  • 4 dl vand
  • 1 grøntsags bouillon / fond

Instruktioner

1

Start med at skrælle alle grøntsagerne.

2

Herefter skal det hele hakkes.

3

I en stor gryde brunes løg og hvidløg.

4

Tilsæt alle de andre grøntsager.

5

Lad det hele få middel varme i 3-4 min, rør rundt undervejs.

6

Tilsæt krydderierne og rør godt rundt.

7

Skru op for varmen og tilsæt tomaterne, vand, linser og bouillon.

8

Det hele skal lige op og koge.

9

Skyld bønnerne og tilsæt dem til gryden også.

10

Kog videre i 15-20 min.

Mange tak fordi du læser med på min lille blog.

Hvis du skulle få lyst til at dele min opskrift hjemmelavet vegetar chili på de sociale medier ville jeg blive så utrolig glad.

Del endelig gerne billeder hvis du laver en af mine retter, husk at tagge mig!

Du kan se alle mine billeder på MIN instagram profil lige her.

God madlavning

Kathrine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Close
Norsmor© Copyright 2022. All rights reserved.
Close
To the moon