Hasselback butternut squash med citronolie, hvidløg og æble

Smagfuld tilbehør.

Hasselback butternut squash er det perfekte tilbehør til i efteråret og vinter halvåret. Butternut squash er relativ low carb og er derfor perfekt til at bytte ud med de mere kulhydrat fyldte grøntsager.

Jeg ved godt du tænker at det er tog helt vildt lang tid at lave de riller men sad ved siden af Nor som spiste æble og så Paw pantrol, så vi sad og hyggede lidt imens. Du kan sagtens bare skære den i helt lige skiver. Men græskar og butternut squash er simpelthen en skøn efterårsspise, og der er så mange måder at tilberede dem på. Især butternut squash kan smage fuldstændig fantastisk hvis det bliver en lille smule karamelliseret.

Jeg er kæmpe fan er alt med græskar, det er simpelthen en skøn grøntsag. Om butternut sqaush eller hokkaido græskaret er min yndlings kan jeg ikke helt sige. Men sammen med hvidløg, citron og muskatnød så butternut squash ret højt op.

Det er helt perfekt til kylling og måske med lidt hummus til, eller bare for sig selv.

hasselback butternut squash

Butternut squash har et høj indhold af jern, Magnesium, c vitamin, a vitamin og kalium. Så med butternut squash får du en sund og næringsrig aftensmad.

hasselback butternut squash

Hvis du har rester af denne butternut squash kan det sagtens bruges i en salat, sammen med lidt feta og måske lidt brødcroutoner…

hasselback butternut squash

Hasselback butternut squash med citronolie, hvidløg og æble

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 stemmer, gennemsnit: 4,00 ud af 5)
Af Kathrine Kristensen - Nor's mor Portioner: 2-3 personer
Prep Time: 10 min Cooking Time: 40 min

Hasselback butternut squash er det perfekte tilbehør til i efteråret og vinter halvåret. Butternut squash er relativ low carb og er derfor perfekt til at bytte ud med de mere kulhydrat fyldte grøntsager.

Ingredienser

  • 1 butternut squash
  • 2 æbler skåret i skiver
  • 2 fed hvidløg
  • 1-2 spsk olie
  • 1 tsk revet citronskal
  • 1/2 tsk salt
  • lidt muskatnød

Instruktioner

1

Tænd ovnen på 200 grader.

2

Skræl butternut græskaren, fjern kernerne og skær skiver i den.

3

I et fad lægges bagepapir og butternut squashen smøres ind i olie.

4

Ved siden af butternut squashen lægger æbler i skiver og hvidløg.

5

Riv lidt muskatnød og citronskal hen over butternut squashen.

6

Lad den få 40 min i ovnen.

 

Tak fordi du følger med her på den lille madblog det betyder rigtig meget.

Hvis du kunne lide min opskrift med butternut squash må du mere end gerne dele den på Facebook, Instagram eller Pinterest, jeg bliver så glad.

Hvis du laver opskriften med butternut squash ville det være fantastisk hvis du sender billeder retur, jeg deler dem gerne på de sociale medier 🙂

 

Med venlig hilsen

Kathrine

1 Kommentar

  1. Gitte 30. november 2018 klokken 22:25

    Helt fint som tilbehør.

    Svar

Skriv en besked

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *