Grøntsagsfad med blomkål og palmekål

Skøn, sund og nem vegetar aftensmad

Denne opskrift giver dig lækre grøntsager og skøn smag. Efter at grøntsagerne har været i ovnen bliver de vendt i citron skal, urter, hvidløg og god oliven olie.

Dette er en af mine go to nemme opskrifter når det gælder aftensmad, plus der plejer at være nok til frokost også. Det er så nemt at lave fordi du “bare” skal gøre grøntsagerne klar og sætte det hele i ovnen. Derfor passer det så godt til hverdage hvor du gerne vil spise sundt men måske ikke har tiden. Jeg lavede denne ret da jeg havde besøg af en veninde som spiser vegansk. Hun fik spist en stor del af retten inden jeg fik sat mig til bordet. Det tog jeg som et kompliment. Men retten synes jeg fungere ret godt da du har lidt sprødt fra palmekålen og der er masser af teksturer, hvilket jo også er en del af madoplevelsen.

Denne ret er god fordi det er en blanding af masser af fibre, fedt og protein. Så du har en rigtig god mæthedsfølelse i lang tid.

Du kan nemt fjerne hvidløg fra opskriften hvis det er for meget for dig.

Grøntsagsfad med blomkål og palmekål

Nor er som gættet meget nysgerrig når jeg tager billeder derfor får jeg nogen gange lidt sjove billeder som dette.

Han er ikke helt med på palmekålen endnu men blomkålen spiste han med glæde. Jeg prøver at få ham til at være med i madlavningen så han har lyst til at spise flere forskellige ting. Han er ved at lærer at smøre sine egne madder og han hjælper til med madpakker.

 

Grøntsagsfad med blomkål og palmekål

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (6 stemmer, gennemsnit: 4,83 ud af 5)
Af Kathrine Kristensen - Nor's mor Portioner: 2-3 personer
Prep Time: 10 min Cooking Time: 35 min Total Time: 45 min

Ingredienser

  • 1 blomkål
  • 1 squash
  • 7-8 stilke palmekål
  • 3-4 fed hvidløg
  • 1 spsk olie
  • 1 dl kogte linser
  • 1 tsk citron skal
  • 2 spsk persille
  • 1 spsk oliven olie
  • 30 g valnødder

Instruktioner

1

Tænd ovnen på 200 grader

2

Skær blomkålen, squash og palmekål i mindre stykker.

3

Fjern stilken på palmekål.

4

I et mellemstort fad puttes grøntsagerne sammen med fint hakket hvidløg og 1 spsk olie.

5

Lad det stege i 35 min.

6

Når grøntsagerne kommer ud af ovnen tilsættes linser, citron skal, persille og oliven olie.

7

Det hele vendes godt rundt og hakket valnødder drysses på toppen.

Hvis du laver dette grøntsagsfad / salat så ville jeg blive glad hvis du tog et billede og taggede mig på Instagram/Pinterest/Facebook.

Tak fordi du læser med på den lille madblog.

Hvis du deler mit indlæg / opskrift vil du gøre mig så glad og det er bare et lille klik.

God madlavning
Kathrine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Close
Norsmor© Copyright 2022. All rights reserved.
Close
To the moon