Denne spidskålssalat giver masser af god energi og er fyldt med en masse sunde frugter og grøntsager.
Jeg lavede denne spidskålssalat dagen før nytårsaften, min første tanke var at min krop skulle være i topform til nytårsaften. Da jeg er blevet over 30, nu tager det 5 dage at komme over tømmermænd, så jeg er nødt til at forbedrede mig mentalt og fysisk på at skulle drikke drinks. Spøg til side.
Jeg ville lave en salat der lige friskede hele kroppen op og var fyldt med en masse gode ting og hold da op den er blevet vild. Denne spidskålssalat er overraskende smagfuld og jeg har allerede handlet ind til en ny portion til den 1 januar hvor skal være med til at give mig en frisk start på det nye år.
Dog skal det siges hvis ikke du kan lide ingefær er det nok ikke lige en salat for dig. Den er også okay på anden dagen men dag 3 skal den altså nok ikke spises.
Jeg har skrevet 2 personer på, i portionsstørrelsen men det er hvis du spiser den som hovedret hvis du spiser den som tilbehør er der nok til 4 personer.
Du kan nemt tilføje en sideret som en mere mættende element enten en bagt sød kartoffel, et stykke kylling eller lidt kogt quinoa.
Jeg har brugt frossen mango og frossen spinat til denne opskrift. Det er ikke ret nemt at finde gode mangoer i lille Denmark, så derfor blev det frossen mango men du kan sagtens bruge frisk.
Hvis du ikke er den store ingefærfan kan du også undlade ingefæren.
Hjertesalaten kan også erstattes med iceberg salat skåret meget fint.

Spidskålssalat med ingefær og mango
Ingredienser
Salat
- 1/2 Spidskål
- 1 Hjertesalat
- 300 g Edamame
- 100 g Mango
- 1 Rødløg
- 20 g Græskarkerner
- 1 spsk Oliven olie
Dressing
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk Oliven olie
- 50 g Mango
- 3 kugler Frossen spinat
- 4 cm Ingefær Kan være mindre
- Saft fra en halv appelsin
- Saft fra en halv citron
- 1 spsk Æblecidereddike
- 1 dl Vand
- 1/2 tsk Salt
- 1/4 tsk Peber
- 1/2 tsk Chiliflager
Sådan gør du
Salat
- Start med at skære spidskål og hjertesalat fint.
- Put spidskålen og hjertesalaten i en store skål og dryp oliven olien henover.
- Massere oliven olien ind i kålen.
- Skær mango i små stykker og put i skålen.
- Skær rødløget fint og tilføj til skål.
- Edamame bønnerne tilføjes til salaten.
Dressing
- I en blender tilføjes alle ingredienserne.
- Blend indtil alt er en samlet masse.
- Ca 1-2 min alt efter blender.
Samlet
- Dressingen hældes over salaten og det hele vendes sammen.
- Til sidst drysses græskarkernerne over.
Tak fordi du følger med her på min lille blog.
Hvis du skulle få lyst til at dele denne spidskålssalat med ingefær og mango på de sociale medier ville jeg blive så utrolig glad.
Del endelig gerne billeder hvis du laver en af mine opskrifter, det giver mig så meget og gør jeg har lyst til at forsætte.
Du kan se alle mine billeder på MIN instagram profil lige her.
God madlavning.
Kathrine
En overraskende og spændende salat, som fint kan stå alene. Der er masser af intens smagsoplevelse i salaten.
Den kan varmt anbefales måske som frokostsalat, da den giver følelsen af et energiboost.
Kære Niels
Tusind tak for den skønne anmeldelse!
Håber du får en helt fantastisk dag, da du gjorde min dag bedre!
Mvh Kathrine