Græsk kartoffelsalat

76 / 100

Denne opskrift på græsk kartoffelsalat, består af lækre ovnbagte kartofler, peberfrugter, rødløg og cremet feta, med et lille frys af frisk persille på toppen.

Åhhh der er nye kartofler over alt, de smager så godt og de er danske.

Hvis du lige som mig elsker de nye kartofler så er denne opskrift et oplagt valg. Om det skal være en vegetar hovedet eller som tilbehør bestemmer du helt selv.

Jeg kom til at købe 3 poser med kartofler. Måske var begejstringen for nye kartofler lidt for voldsom. Den første pose blev til den obligatoriske kogte kartofler med lidt smør, lidt ekstra salt og persille. Det er så godt og de skal lige have lidt bid i midten.

Den anden pose blev til den her: Græsk kartoffelsalat. Det var en stor succes herhjemme, Nor tog godt nok kun kartoflerne, men de blev også godkendt.

Nu mangler jeg kun at finde ud af hvad jeg skal lave med den sidste pose kartofler. Man kunne jo altid gentage mulighed 1 eller 2.

græsk kartoffelsalat

Hvis du nu sidder og kigger på tiden på opskriften og tænker “Agh 55 min Kathrine, det er i overkanten”. Ja men i 45 min kan du slappe af hvis du husker en timer 🙂

Denne kartoffelsalat er også rigtig god til en sommeraften hvor grillen er tændt.

Hvis du er til spicy mad kan du også nemt tilføje lidt chili for at give denne kartoffelsalat lidt mere spark.

græsk kartoffelsalat

Græsk kartoffelsalat

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 stemmer, gennemsnit: 4,67 ud af 5)
Salat Græsk
Af Kathrine Kristensen Portioner: 2-4 personer
Prep Time: 10 min Cooking Time: 45 min Total Time: 55 min

Her får du en opskrift på græsk kartoffelsalat med masser af smag og perfekt som enten vegetar aftensmad eller som tilbehør. Skønne ovnbagte kartofler med peberfrugt, rødløg og feta.

Ingredienser

  • 1 kg nye (små) kartofler
  • 3 peber frugter
  • 3 løg
  • 1 spsk oliven olie
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk oregano
  • 50 g feta
  • Lidt persille (kan undværes)

Instruktioner

1

Start med at tænde ovnen på 180 grader.

2

Vask kartoflerne, fjern kernerne fra peberfrugterne og skrællen fra løg.

3

Skær peberfrugter og løg i strimler eller både.

4

Put det hele i et stort fad sammen med oliven olie, oregano og salt.

5

Det skal ca have 45 min alt efter størrelsen på kartoflerne.

6

Lad fadet køle lidt af ca 5 min og drys feta i smår stykker henover fadet.

7

Drys lidt persillle på toppen og server med det samme.

Noter

Kan sagtens spises kold dagen efter.

Tak fordi du følger med her på min lille madblog.

Hvis du skulle få lyst til at dele denne opskrift på græsk kartoffelsalat på de sociale medier ville jeg blive så utrolig glad.

Del endelig gerne billeder hvis du laver en af mine opskrifter det giver en lille madblogger så utrolig meget glæde 😉

Du kan se alle mine billeder på MIN instagram profil lige her.

God madlavning.

Kathrine

Skriv en besked

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *