Gammeldags pandekager med øl

71 / 100

Pandekager som min bedstemor lavede dem eller næsten og ja der er øl i. Heldigvis smager de fuldstændig fantastiske og de er så gode at rulle (læs: nemme at spise). Derfor er de utrolig børnevenlige.

Pandekager var en fast spise ved min bedstemor som jeg var meget på ferie hos da jeg var barn, fik også øllebrød måske det skal være den næste opskrift. Har længe tænkt at øllebrød med en lille smule salt karamel kunne være rigtig godt. Tilbage til pandekager selvom jeg fik dem til morgenmad som barn er de også rigtig gode til dessert.

Servere pandekager med banan, nutella, syltetøj, flødeskum, flormelis, is eller andet frugt/ bær.

Hvis du mangler en undskyldning for at bage pandekager så er den 9. feb pandekage dag. Hvis du vil lave vilde pandekager kan man også tilføje et par dråber frugtfarve og lave pandekager med mange farver. Hvis man er rigtig vild kan man jo lave det i regnbuefarver. Men det kræver nok en dobbelt portion hvor man opdeler i mindre skåle.

gammeldags pandekager

Jeg brugte en classic øl fordi den har en lidt mere karamelagtig smag. Men man kan sagtens bruge almindelig pilsner eller nisseøl til pandekager.

Gammeldags pandekager med øl

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (5 stemmer, gennemsnit: 4,80 ud af 5)
Morgenmad Dansk
Af Kathrine Kristensen Portioner: 10 pandekager
Prep Time: 10 min Cooking Time: 20 min Total Time: 30 min

Pandekager som min bedstemor lavede dem eller næsten og ja der er øl i. Heldigvis smager de fuldstændig fantastiske og de er så gode at rulle (læs: nemme at spise). Derfor er de utrolig børnevenlige.

Ingredienser

  • 300 g mel
  • 4 dl mælk
  • 1 dl øl
  • 70 g smeltet smør
  • 3 æg
  • 100 g sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • Lidt ekstra smør til stegning

Instruktioner

1

Start med at røre mel, mælk og øl sammen med et piskeris.

2

Gradvis put det smeltet smør i.

3

Herefter æg, sukker, vaniljesukker.

4

Put lidt smør på en pande.

5

Jeg brugte en måleske med ca 1/2 cup (ca en del) størrelse til at hælde dejen på pande.

6

Steg pandekager på en pande men middelhøj varme i ca 1 min på hver side.

Hvis du skulle få lyst til at dele denne opskrift på gammeldags pandekager på de sociale medier ville jeg blive så utrolig glad.

Del endelig gerne billeder hvis du laver en af mine opskrifter det giver en lille madblogger så utrolig meget glæde 😉

Du kan se alle mine billeder på MIN instagram profil lige her.

God pandekage bagning.

Kathrine

Skriv en besked

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *