Forårssalat 🌱 med ærter og edamamebønner 🌱

Bøgen er sprunget ud og jeg har max forårskuller = forårssalat.

Okay det er lidt tid siden men jeg har stadigvæk forårskuller, hvilket nok mest kom til udtryk i denne forårssalat og at jeg har plantet utrolig mange planter i haven.

Men nu er syren klar til at springe ud og jeg er vild med det.

Forår i haven

Nåh men denne salat er lidt inspireret af min lille urtehave, jeg havde en masse kørvel og estragon jeg kunne bruge. Du kan sagtens nøjes med den ene urt hvis det er for besværligt at lave en tro kopi af denne forårssalat.

I forhold til rødløg så er det noget af det vi altid har stående i køleskabet. Syltet rødløg kan virkelig hæve niveauet på en salat. Men jeg bruger en basis opskrift og laver en dobbelt portion hver gang.

1 del vand

1 del sukker

1 del eddike

Det skal op at koge i en gryde og hælde udover dine rødløg.

Alt efter sæson tilsætter jeg forskellig urter lige for tiden får lagen fennikel frø og tørret dild.

Nu skal du snart ned og læse opskriften, når du kommer til dressingen regner jeg med at du stopper op og tænker, VANILJE?! Det er ikke en fejl, du skal selvfølgelig ikke bruge vanilje sukker men vaniljekorn. Det smager helt fantastisk sammen med pæren, de syltet rødløg og citronen.

Nu vi er ved citronen så husk at brug en citron der ikke har fået overfladebehandling.

forårssalat med edamamebønner og ærter

Forårssalat med edamamebønner og ærter

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 stemmer, gennemsnit: 5,00 ud af 5)
Af Kathrine Kristensen - Nor's mor Portioner: 2-3 personer
Prep Time: 15 min Cooking Time: 0 min

Er du klar til forår? Her får du en helt fantastisk forårssalat (kan også godt gå som sommersalat), den er sund og gør dig klar til en masse godt vejr. Man kan jo kun blive glad af at spise den.

Ingredienser

  • 200 g ærter
  • 200 g edamamebønner
  • 1 pære
  • 1 hjertesalat
  • 4 stilke hakket estragon (fjern stilken)
  • 1 spsk hakket kørvel
  • 1 spsk syltet rødløg (uden lage)
  • 1 spsk hakket mandler
  • 1 tsk hampfrø
  • Dressing:
  • 1 spsk oliven olie
  • 1 tsk citron saft
  • 1 tsk revet citronskal
  • 1 tsk honning
  • 1 knivspids vanilje (kan undlades hvis det er for vildt)
  • 1/2 tsk salt
  • lidt peber

Instruktioner

1

Start med at vaske hjertesalaten og urterne.

2

Skær hjertesalaten i skiver.

3

I et fad fordeles hjertesalaten, edemamebønner og ærter.

4

Dressingen laver du ved at putte alle ingredienserne sammen i et lille glas eller skål og rører rundt.

5

Dressingen hældes ud over salaten og kan evt. vendes rundt sammen med.

6

Pæren skærer du i skiver og ligger på toppen, sammen med rødløg.

7

Afslut med drysse urterne, mandler og hampfrø.

Tak fordi du følger med her på min lille mad blog.

Del gerne billeder på de sociale medier hvis du laver en af mine opskrifter, jeg plejer gerne at dele i story!

Tag, hashtag eller send billeder, jeg bliver så glad, når jeg får tilbagemeldinger fra jer.

Du må også meget gerne dele denne opskrift på en skøn forårssalat på Facebook, Instagram eller Pinterest.

God madlavning

Kathrine

Skriv en besked

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *